Logo deschakelalbrandswaard.nl
(foto: Bram Kloos)
(foto: Bram Kloos) (Foto: WWW.BRAMKLOOS.COM)

Oppashond voor senioren: gezellig èn gezond

ALBRANDSWAARD - Stichting Oopoeh zoekt senioren en honden in Albrandswaard en omgeving.

Baasjes zoeken vaak een vertrouwde oppas voor hun hond. Senioren willen graag de gezelligheid van een dier maar niet de continue zorg. Koppel die twee aan elkaar en iedereen is blij! Stichting Oopoeh doet dat. Een initiatief dat nu al ruim 7 jaar succesvol is.
55-plussers die interesse hebben in een oppashond kunnen zich vrijblijvend aanmelden bij de stichting om samen op zoek te gaan naar een geschikte hond in de buurt. Een oppashond is niet alleen gezellig, maar zorgt ook voor meer beweging, een frisse neus en sociale contacten. Nu we weer langzaamaan meer naar buiten gaan, is een (oppas)hond bovendien een ideale stok achter de deur om samen van het mooie weer te genieten.

De stichting is ruim 7 jaar geleden in het leven geroepen door Sofie Brouwer vanuit de wens om honden en ouderen meer van elkaars gezelschap te laten genieten. De stichting begon klein, maar al snel was er veel belangstelling. “Senioren die jarenlang een hond hebben gehad willen vaak niet meer aan een nieuw huisdier te beginnen maar missen het gezelschap wel, door een vaste oppashond kunnen zij toch nog genieten van het gezelschap op de momenten waarop het hen uitkomt.” De afkorting staat voor Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier. “Dat betekent niet dat we alleen maar opa’s en oma’s zoeken, zeker niet,” verduidelijkt Sofie. “Maar je wordt oppasopa of oma van een hond als je meedoet, zo moet je het zien.”

In Albrandswaard en omgeving is de Stichting op zoek naar 55-plussers die af en toe gezelschap van een oppashond zouden willen. Ook baasjes op zoek naar een oppas voor hun hond kunnen zich aanmelden op www.oopoeh.nl of bellen naar 020-7853745.

Meer berichten