Logo deschakelalbrandswaard.nl
Burgemeester De Witte overhandigt samen met alle wijkagenten informatiemateriaal aan een bewoonster van De Hooge Werf. Op de foto de bewoonster van De Hooge Werf, burgemeester Jolanda de Witte en wijkagent van Rhoon-dorp Frank Koopman.
Burgemeester De Witte overhandigt samen met alle wijkagenten informatiemateriaal aan een bewoonster van De Hooge Werf. Op de foto de bewoonster van De Hooge Werf, burgemeester Jolanda de Witte en wijkagent van Rhoon-dorp Frank Koopman. (Foto: )

Burgemeester vraagt aandacht voor babbeltrucs

ALBRANDSWAARD – Burgemeester Jolanda de Witte heeft woensdag 24 juni verzorgingstehuis De Hooge Werf bezocht om aandacht te vragen voor babbeltrucs. Deze vorm van oplichting groeit en treft vooral kwetsbare ouderen. Samen met alle wijkagenten van Albrandswaard bood de burgemeester informatiemateriaal aan over dit onderwerp.

 Het bezoek maakte deel uit van de Albrandswaak Week. Tijdens deze week vraagt de politie samen met de gemeente aandacht voor veiligheid. De hele week houden politie en boa’s acties, zoals parkeercontroles bij scholen, verkeers- en drugscontroles en voorlichting over het voorkomen van autodiefstal. Ook zijn er preventieve acties rondom babbeltrucs bij ouderen.

De politie en de gemeente vragen met deze actieweek aandacht voor veiligheid. “De vakantietijd komt eraan, wees alert”, waarschuwt burgemeester De Witte. “Mensen met slechte bedoelingen houden geen vakantie. Door waakzaam te blijven kun je veel doen aan je eigen veiligheid.”

In het kader van de Albrandswaak Week heeft wethouder Martijn Heezen vanochtend samen met de politie snelheidscontroles uitgevoerd. Als extraatje hebben automobilisten van hen een gezonde lekkernij ontvangen. Martijn Heezen: “Het was goed dat we er waren, want er werd wel wat geconstateerd, sommigen reden te hard of hadden de kinderen op de achterbank geen riem om gedaan. De automobilisten die zich aan de snelheid hielden kregen een compliment.”

Vandaag (woensdag) staat er een pop-up bus waar de politie voorlichting geeft over keyless entry. De bus staat tussen 14 en 16 uur op het Strawinskyplein in Rhoon en tussen 16 en 18 uur aan het Hof van Portland.

Meer berichten