Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Naturalisatieceremonie voor zes inwoners

ALBRANDSWAARD – Zes Albrandswaarders, waaronder drie kinderen, zijn officieel Nederlander geworden tijdens de naturalisatieceremonie op woensdag 17 juni op het gemeentehuis. Burgemeester Jolanda de Witte overhandigde de documenten behorende bij het bewijs van Nederlanderschap, nadat de verklaring van verbondenheid was afgelegd door de drie volwassenen.

Anders dan in voorgaande jaren was de ceremonie zonder familie en vrienden in verband met de coronamaatregelen. Burgemeester Jolanda de Witte: ,,Ik vind het heel spijtig dat er geen naasten bij konden zijn. Tegelijkertijd ben ik wel blij dat we een manier hebben gevonden om de ceremonie op gepaste wijze door te laten gaan. Een nieuwe nationaliteit krijgen is immers een belangrijke gebeurtenis.”

Naturalisatie
De naturalisatieceremonie is een officiële bijeenkomst waarin men moet beloven de vrijheden en rechten die bij het Nederlanderschap horen te respecteren en bijbehorende plichten te vervullen. Iedereen vanaf zestien jaar is verplicht de verklaring van verbondenheid af te leggen. Het bewijs van verkrijging van de Nederlandse nationaliteit wordt hierop uitgereikt door de burgemeester. Hierna is een verblijfsvergunning niet meer nodig, ook niet als men nog een tweede nationaliteit heeft.

(foto)

Meer berichten