Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Boek over 60-jarig VV Smitshoek

BARENDRECHT - ‘Wilskracht & Vernuft’ is de titel van een boek over VV Smitshoek. De vereniging bestaat dit jaar zestig jaar. Onder aanvoering van oud-voorzitter Gert-Jan Bravenboer hebben zeven auteurs het wel en wee van de club beschreven.
Bij het ontstaan van VV Smitshoek heeft Joop Nootenboom een grote rol gespeeld. ‘Boegbeeld’ is dan ook de titel van het hoofdstuk dat Gert-Jan Bravenboer over de markante Smitshoeker heeft geschreven.
Nootenboom was de man die het eerste veld van de club had uitgezet.
In het boek wordt niet alleen de rol van Joop Nootenboom bij de vereniging beschreven. Ook zijn werk als aannemer komt aan bod. Aan het slot van zijn carrière leidde hij het infocentrum Carnisselande – Portland. De bouw van Carnisselande en Portland zorgde ervoor dat de polderclub aan de rand van een grote nieuwbouwwijk kwam te liggen.

In 2020 is vv Smitshoek met ruim 1.750 leden één van de grootste amateurvoetbalverenigingen van het land. Wat ledentallen betreft staat de club bij de KNVB op laats 12. “De vereniging neemt in het seizoen 2019-2020 met maar liefst 93 teams deel aan de KNVB-competities. Achter Nieuwerkerk (99 teams) is Smitshoek met het aantal teams van 93 (2016: 79) uitgegroeid tot de op één na grootste club van de regio.” Die getallen staan in het boek.
‘Wilskracht & Vernuft’ (de titel komt uit het clublied) is een mooi eerbetoon aan een bijzondere vereniging. Door het verschijnen van het boek is er aandacht voor het 60-jarig bestaan van de vereniging. De viering ervan valt door de corona-maatregelen in het water.

‘Wilskracht & Vernuft’ kost 9,95 euro en is vanaf 19 juni te koop bij Cigo Portland, Bruna Carnisselande en The Read Shop op de Middenbaan in Barendrecht.

Meer berichten