Logo deschakelalbrandswaard.nl
De docenten van de Focus Beroepsadademie namen de bessen in ontvangst.
De docenten van de Focus Beroepsadademie namen de bessen in ontvangst. (Foto: )

Docenten steunen ‘Blauw voor jou’ op Focus

BARENDRECHT - Omdat de maatregelen omtrent het coronavirus ook invloed hebben op de blauwe bessensector, heeft telerscollectief Simply the Bes de campagne ‘Blauw voor jou’ in het leven geroepen. Telers delen gedurende vier dagen in het seizoen Nederlandse blauwe bessen uit aan een specifieke maatschappelijke doelgroep. Op maandag 15 juni wordt gestart met het thema onderwijs. De Focus Beroepsacademie mocht maandag bessen in ontvangst nemen.

The Greenery heeft namens diverse blauwe bessentelers een aantal dozen overhandigd aan de docenten van de school.

Aansluitend aan de activiteiten van maandag, gaan de leerlingen in de komende weken aan de slag met blauwe bessen tijdens de kooklessen. ,,Het is natuurlijk ontzettend mooi dat de blauwe bessentelers onze leerlingen een hart onder de riem steken nadat ze de afgelopen periode vooral thuis aan de slag zijn geweest. Maar door de leerlingen in de praktijk de veelzijdigheid van het product te laten ervaren, enthousiasmeren we ze ook nog eens om tijdens het seizoen te genieten van de Nederlandse blauwe bes”, legt docent Carin Leenders de Vries uit. ,,Want blauwe bessen zijn naast gezond, ook gewoon heel erg lekker.”

Simply the Bes is een collectief waarin ruim 80 procent van de Nederlandse blauwe bessentelers is vertegenwoordigt. Het platform heeft als doel de consument kennis te laten maken met de Nederlandse blauwe bes. Enerzijds met de lekkere smaak en veelzijdigheid, anderzijds met de vele gezondheidsvoordelen die het vruchtje heeft.

Meer berichten