Afbeelding

Laura Bakker (30)

Algemeen

Waar kennen we jou van?

Ik woon alweer twintig jaar in Poortugaal. Ik geef sinds 2016 yogales bij De Yogaschool in Poortugaal. Op dit moment nog zes lessen per week. In de beginperiode was ik zo gedreven dat ik wel dertien lessen per week gaf. Daarnaast ben ik illustratrice. Ik maak gepersonaliseerde tekeningen die vervolgens op mokken, tasjes, chocoladewikkels enzovoort worden gedrukt. Via mijn website zijn deze cadeautjes in te kopen. Misschien dat er ook nog mensen zijn die mij kennen van mijn tienerjaren toen ik als kassière bij MCD Rhoon werkte.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Robin en ik zijn twaalf en half jaar samen. We hebben een dochter van negen maanden. Ze heet Zoë. Daarnaast hebben we nog twee katten.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Dan denk ik meteen aan de weekenden die we bij opa en oma in de stacaravan in Ouddorp doorbrachten. Zo’n drie keer per jaar gingen we daar naartoe. Dan gingen we naar het strand en meel halen bij de molen.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik leef vooral in het nu, maar ik hoop nog wel een keer opnieuw een rondreis met een camper door Canada te maken, maar dan met Zoë erbij. In 2014 hebben Robin en ik die reis samen gemaakt en die was zeker voor herhaling vatbaar.

Wat was je beste beslissing het afgelopen jaar?

Door de coranacrisis zijn we eigenlijk met z’n allen in een ander leven geduwd en dat bevalt me prima. Ik kies meer voor mezelf. Er moet minder en er is meer rust. Daarnaast zijn er ook minder verwachtingen.

Wat had je graag tien jaar geleden willen weten?

Dat ik van mijn hobby mijn werk kon maken.

Wat zou je doen met een miljoen?

Ik ben heel tevreden met ons plekje hier in Poortugaal. Maar als we een miljoen hebben, dan kies ik voor een vrijstaande woning met een stuk grond.

Hoe sta je ’s morgens op?

Vanmorgen was Zoë zes uur wakker, maar soms is het ook half zeven. Dan gaan we ontbijten en spelen. Ook scrol ik een beetje door mijn social media. Om negen uur gaat zij weer slapen. Soms volg ik haar voorbeeld, maar meestal niet. Als ik yogales geef, begint dat vaak om negen of tien uur.
Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Beetje afgezaagd, maar Tony Chocolony.

Waardoor raak je geïrriteerd?

Van de reclames op televisie, van rommel in huis – hoewel dat met Zoë erbij steeds meer wordt, dus zal ik dat los moeten gaan laten - en van boodschappen doen. We laten onze boodschappen zoveel mogelijk bezorgen.

Waar kijk je naar op tv?

Robin en ik kijken voornamelijk films. Soms samen – zoals naar Britse humor – maar ik houd ook van waargebeurde verhalen en thrillers en die kijk ik dan alleen.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Ik zou wel wat minder kritisch op mijzelf mogen worden. Ik kan het niet voor iedereen goed doen.

Wie heb je voor het laatst gebeld?

Een vriendin. Zij is niet zo van het appen. Dus deden we videobellen. Het ging over koetjes en kalfjes. Omdat de kinderen erbij waren – haar zoon is vijf jaar – verliep het gesprek niet zo vlotjes. Maar het was gezellig.

Welke spreuk zou je op een tegel willen hebben?

Be the change you wish to see in the world.

Waar word je gelukkig van?

Eigenlijk hele burgerlijke dingen. Van een schoon huis, fietsen, een fijne yoga-les en als alles op rolletjes loopt.

Wanneer heb je voor de laatste keer iets nieuws gedaan?

Het lijkt erop dat ik tegenwoordig iedere dag iets nieuws doe met Zoë. Van de week zijn we voor het eerst met haar gaan fietsen. Ze genoot ervan. Het zou zomaar een nieuwe hobby kunnen worden.

Wat is je quilty pleasure?

Harry Potter. Ik heb de films zeker tien keer gezien. Ook ben ik in de studio’s in Londen geweest. Het even in een onbestaande wereld stappen, vind ik er zo leuk van.

Ook iemand opgeven? Mail naar astrid@baruitgeverij.nl.

Advertenties uit de krant