Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Groeien en bloeien bij Ghijs

RHOON - Na een aantal weken niet kunnen spelen op peuterspeelzaal Ghijs vanwege de Corona maatregelen, konden de peuters vanaf 11 mei weer van start in de peutergroepen van S.P.A. In al die weken waren de peuters enorm gegroeid! Dat kwam mooi uit: het thema Groeien en bloeien ging namelijk van start.
In de lente komen planten weer tot groei en bloei, wat zien we allemaal in de tuin? Kleine kriebelbeestjes in de aarde? Hoe groeit het en wat hebben de planten nodig om te kunnen groeien?
Hoe kunnen we goed voor de plantjes zorgen?

De peuters hebben bonen gezaaid in aarde in een doorschijnend zakje. Zo kunnen zij zien hoe de boon ontkiemt en dat er kleine wortels gaan groeien uit de boon. Inmiddels staan er heuse bonenplanten in de aarde bij ons op peuterspeelzaal Ghijs.

Door middel van een dobbelsteen met bloemen leren zij de bloemen herkennen, de kleuren, en rekenvaardigheden (hoeveel bloemen tel je nu?). De leidsters lezen voor uit het boekje “boer Jan” om te leren over het verschil van zaadjes voor de vogels en zaadjes voor de tuin. Er werd aan de slag gegaan met het maken van vogelhuisjes en het stempelen van bloemen. En natuurlijk mochten de liedjes over de lente niet ontbreken. Zo leren de peuters over het groeien en bloeien in de lente en komen alle ontwikkelingsgebieden spelenderwijs aan bod. 

Meer berichten