Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto: Gijs Versteeg Fotografie

Renate Steenbergen (55)

Waar kennen we jou van?

Ik woon al jaren in Poortugaal en ben samen met mijn man eigenaar van drukkerij Plusprint. We zijn gevestigd in Hoogvliet, net op de grens met Poortugaal. Ik ken veel mensen via het zakelijk netwerk. Ik ben ook een tijd Kiwanis-lid geweest. Daarnaast doe ik jaarlijks mee aan de fietsmarathon van Sophia. En vroeger zat ik in de ouderraad van basisschool De Parel.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben 29 jaar getrouwd met Geert en we kennen elkaar 39 jaar. We hebben twee dochters, een tweeling. Elly en Loes zijn 24 jaar en wonen samen in een appartement in Rotterdam.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Ik ben tot mijn 14e jaar opgegroeid in Groningen. Ik kan me de keer dat we met de boot (een tjalk) naar Rotterdam zijn gevaren om opa en oma te bezoeken, goed herinneren. Dat vond ik zo fantastisch.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Een camper kopen en samen met Geert Europa verkennen. Wanneer?’ Als we later groot zijn’, zegt Geert altijd. Ik denk op het moment dat we het minder druk met de zaak hebben.

Wat was je beste beslissing het afgelopen jaar?

Om meer tijd aan mijn moeder van 87 jaar te besteden. Ik denk dat ik dankzij de coronacrisis ben gaan beseffen dat het allemaal best iets minder druk mag zijn.

Wat had je graag tien jaar geleden willen weten?

Dat het ontzettend belangrijk is om aan je gezondheid te werken en vitaal en fit te blijven. Zes jaar geleden heb ik het roer omgegooid en dat had ik dus eigenlijk eerder moeten doen. Ik sport nu drie keer per week en zit veel op de racefiets.

Wat zou je doen met een miljoen?

Die camper kopen. Daarnaast zou ik blijven werken want daar vind ik het te leuk voor, maar ik zou het rustiger aan gaan doen.

Hoe sta je ’s morgens op?

Ik ga altijd al snel naar het werk waar ik samen met Geert een broodje eet en koffie drink. De werkdag begint dan om 8 uur. Maar drie keer per week ben ik om half acht al in de sportzaal. Een keer per week krijg ik les van een personal trainer en twee keer per week sport ik in een groepje.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Een goed glas wijn. Ik heb cursussen gevolgd over wijn en kan er enorm van genieten. Ik heb liever een glas hele goede wijn dan vier glazen slobberwijn.

Waardoor raak je geïrriteerd?

Van mensen die zich niet aan afspraken houden. En aan het gedrag van mensen naar de hulpdiensten toe. Hoe halen ze het in hun hoofd of zo tekeer te gaan tegen die mensen die zich zo inzetten?

Waar kijk je naar op televisie?

Talkshows over actualiteiten. Verder staat de televisie nauwelijks aan. Toevallig hebben we afgelopen zondag twee films op Netflix gekeken, maar ik denk die keer ervoor een jaar geleden was.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Er zouden we wat kilo’s af mogen, maar ik ben eigenlijk best tevreden en gelukkig met mezelf.

Wie heb je voor het laatst gebeld?

Mijn vriendin. Haar dochter zou dinsdag gaan trouwen en het daarna in Italië vieren. Het trouwen voor de wet gaat door, het feest in Italië is een jaar uitgesteld.

Welke spreuk zou je op een tegel willen hebben?

Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.

Wanneer heb je voor de laatste keer iets nieuws gedaan?

Vorig jaar heb ik een boksles gevolgd. Ik vond het leuk, maar doe toch liever krachttraining.

Wat is je quilty pleasure?

Ik kan soms best heel erg genieten van foute muziek. Boney M. bijvoorbeeld.

Hoe ga je met de coronacrisis om?

Zakelijk is het vrij lastig geweest. We doen veel voor evenementen, beurzen en de horeca. Gelukkig begint er nu weer wat meer werk te komen. We hebben een goed team van mensen dat met ons meedenkt. Daar zijn we heel blij mee. Op privégebied merk ik dat ik meer rust heb gekregen. Ik had echt een te druk leven. Ik ga dit zeker vasthouden.

Meer berichten