Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Het Akkoord van Albrandswaard levert belangrijke bijdrage

ALBRANDSWAARD - Het Akkoord van Albrandswaard dat officieel is getekend is op 6 januari heeft inmiddels al meer dan zestig ondertekenaars, waaronder onderwijs, sport- en cultuuraanbieders, zorg, welzijn en het bedrijfsleven. Het doel van het Akkoord is om verenigingen, organisaties en instellingen op het gebied van cultuur, sport, welzijn, zorg en onderwijs bij elkaar te brengen en (meer) samen te werken. Het delen van elkaars kennis, kunde, materiaal, accommodatie, etc. is hier een voorbeeld van. En die behoefte is nu groter dan ooit. Voor de buitensporten zijn er weer mogelijkheden maar de gymzalen, sporthal en clubhuizen moeten nog gesloten blijven. Dat betekent dat veel verenigingen hun sport of cultuur hier niet kunnen beoefenen. Ook de gymlessen van de basisscholen mogen binnen nog geen doorgang vinden.

De kopgroep van het Akkoord kreeg de afgelopen weken heel veel vragen over het hervatten van de reguliere activiteiten van zowel verenigingen als het onderwijs. Bij de buitensporten werden zowel individueel als gezamenlijk protocollen opgesteld en werd kennis en kunde gedeeld. Na een check (met soms nog wat tips en tricks) heeft de gemeente deze protocollen goedgekeurd en zijn veel buitensporten weer hervat. Veel binnensporten hadden de vraag hoe zij weer konden herstarten? En of zij gebruik kunnen maken van de buitensportaccomodaties? De kopgroep heeft samen met de maatschappelijk makelaar en de gemeente Albrandswaard gezocht naar deze mogelijkheden en met een mooi resultaat. Zo is bijvoorbeeld Boks- en Conditievereniging Albrandswaard gaan trainen bij Korfbalvereniging RWA, zien we turnvereniging E&S trainen bij de Rhoonse Ruiters, Dansschool Love2do geeft dansles op het schoolplein en activiteiten/gymlessen van de buurtsportcoach en het onderwijs vinden plaats op de velden bij VV Rhoon en SV Poortugaal.

Wie ook op zoek is naar ondersteuning of wil sparren over het hervatten of opzetten van activiteiten kan kijken op www.albrandswaardactief.nl/akkoord. Men kan ook contact opnemen met de kopgroep via: t.vanrossen@welzijnalbrandswaard.nl of 010-5018322.

Meer berichten