Logo deschakelalbrandswaard.nl
Jayda hoorde het nieuws in haar eigen kamer
Jayda hoorde het nieuws in haar eigen kamer (Foto: )

Jayda in finale Junior Songfestival

REGIO – Jayda is door naar de finale van het Junior Songfestival. Dat is vrijdag 22 mei bekend geworden. De 13-jarige Barendrechtse zangeres werd met het nieuws ‘overvallen’ in haar eigen kamer.

“Ik was met mijn oom en tante weg geweest. Toen ik thuiskwam zei m’n vader dat ik iets van mijn kamer moest pakken. En toen stonden ze daar!”

Jayda zong twee jaar geleden bij Kinderen voor Kinderen. Dat leverde een hoop ervaring op. Ze werd in die tijd ook regelmatig op straat herkend. Ze heeft ook ervaring met audities voor films een reclames.

Begin dit jaar stuurde Jayda een video in naar het Junior Songfestival. Uit het grote aantal aanmeldingen, werd zij geselecteerd voor de eerste auditiedag in Baarn. Daar was het behoorlijk druk. Jayda schat in dat er een paar honderd kinderen waren. “Er zaten er wel meer dan twintig in mijn groep.” Ze zong ‘Lief zoals je bent’ van Maan. Ze kon tijdens het zingen moeilijk inschatten wat de jury ervan vond. “De juryleden zaten naast de camera. Ze bleven heel normaal kijken, maar waren wel veel aan het schrijven.”

“’s Avonds werd in thuis gebeld dat ik door was naar de tweede ronde.” Hoe ze daarop reageerde? “Ik heb gesprongen. Heel hoog!”

Aan de tweede auditieronden namen dertig kinderen deel. Ze moesten drie nummers zingen. De jury heeft ook gekeken welke kinderen eventueel in een groepje kunnen zingen.

Opnamen van de audities van het Junior Songfestival staan inmiddels online. De finale is eind september op televisie te zien. De winnaar vertegenwoordigt Nederland op het Junior Eurovisie Songfestival in Polen. Hoe dat allemaal precies gaat verlopen is nu nog niet te voorspellen. Wellicht dat de corona-maatregelen tegen die tijd minder streng zijn.

In deze video horen Jayda en de andere finalisten dat ze een ronde verder zijn:


Meer berichten