Logo deschakelalbrandswaard.nl
Stockfoto
Stockfoto (Foto: )

Het kleine badje opent op 30 mei

RHOON - De afgelopen weken heeft het bestuur van Vereniging Zwembad Rhoon intensief overleg gehad met de Gemeente Albrandswaard . Na het indienen van een plan van aanpak en het voldoen aan strikte voorschriften heeft de burgemeester toestemming gegeven voor opening van Het Kleine Badje.

Zaterdag 30 mei om 13 uur gaat het open onder strikte voorwaarden. De toegang is voor maximaal 50 kinderen van acht tot en met twaalf jaar die in het bezit zijn van een geldig abonnement en een zwemdiploma. Er is geen losse kaartverkoop. De zwemkleding dient thuis aangetrokken te worden. Daarnaast blijven de kleedruimtes en douches gesloten. Bij het betreden en verlaten van het zwembadterrein worden de kinderen verplicht hun handen te desinfecteren. Volwassenen worden niet toegelaten. 

Conform verplichte richtlijnen van de overheid voor maximale veiligheid wordt de chloordosering verhoogd naar 2,5 mg per liter. In verband met mogelijke irritatie van de ogen wordt aangeraden een zwem- of duikbril te dragen. Ook badkleding kan hierdoor mogelijk sneller verkleuren. En tot slot wordt de PH-waarde verlaagd naar 7.0. 

Onder voorbehoud van richtlijnen van de overheid / RIVM hebben ze de intentie om op te schalen vanaf 1 juli in stappen naar het maximaal haalbare conform de richtlijnen. Vanaf die datum zullen ook geleidelijk ouders en jongere kinderen toegelaten worden binnen de geldende veiligheidsgrenzen en gezinssamenstelling(en).
Eind juni zal hierover nader over communiceren.

Het bestuur van VZR heeft de periode waarin abonnementen kunnen worden aangevraagd, verlengd tot en met 1 juli 2020.

 www.vzr-rhoon.nl

Meer berichten