Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Wethouder bouwt mee aan Huis van Albrandswaard

ALBRANDSWAARD - Het Huis van Albrandswaard krijgt steeds meer vorm. Hoe de begane grond eruit komt te zien, is nu al aardig zichtbaar. Ook de voorbereidingen voor de eerste (werk)verdieping - op viaducthoogte – zijn in volle gang. Voor de vloer van deze verdieping heeft projectwethouder Mieke van Ginkel vandaag het eerste beton gestort. 

Mieke van Ginkel: ,,In het Huis gaan verschillende (maatschappelijke) organisaties samenwerken. Ook de gemeente krijgt er een plek. Ik vind het een leuk idee dat ik nu mee heb mogen bouwen aan het Huis. De bouwtekeningen hangen bij wijze van spreken boven mijn bed. Nu ik er heb gestaan en een steentje heb mogen bijdragen, gaat het echt leven.”

Planning
Wanneer de eerste verdieping klaar is, volgen op dezelfde manier de tweede verdiepingsvloer en de dakvloer. De ruwbouw/casco werkzaamheden lopen door tot en met de zomervakantie. Daarna volgen de installatie- en afbouwwerkzaamheden binnen en buiten. De oplevering van het gebouw staat gepland eind eerste/begin tweede kwartaal 2021.


Buitenruimte
Behalve aan het gebouw zelf wordt ook gewerkt in de buitenruimte. Zo is vorige week gestart met het plaatsen van de stalen damwand onderaan het talud van de Viaductweg (vanaf de Stationsstraat - nabij het viaduct naar het metrostation – langs de Viaductweg richting de sporthal). Als alles volgens planning verloopt, zit de wand er eind volgende week in.

Het Huis van Albrandswaard: samenwerken en ontmoeten
Het Huis van Albrandswaard komt aan de Stationsstraat, naast de sporthal. In het Huis krijgen het wijkteam, de Stichting Welzijn Albrandswaard, het (sport- en werk)café van de sporthal en RTV Albrandswaard een nieuwe plek. Ook komen er nieuwe mogelijkheden om de dienstverlening aan alle inwoners van Albrandswaard verder te verbeteren. Daarnaast krijgen lokale kunst en cultuur een plek in het Huis van Albrandswaard en gaat ook het gemeentebestuur gebruik maken van het gebouw. Kortom, nieuwe kansen voor samenwerking en ontmoeting.

Meer berichten