Logo deschakelalbrandswaard.nl
Peter Nossent met zijn vrouw Pamela.
Peter Nossent met zijn vrouw Pamela. (Foto: )

‘Daar sta je dan met potten en pannen’

RHOON - Je begint in oktober 2019 met een eigen bedrijf in de catering en in maart 2020 breekt de coronacrises uit. Daar sta je dan met je potten en pannen. Het overkwam Peter Nossent van Completer Catering. ,,De eerste weken vond ik het nog wel leuk. Lekker veel tijd met mijn kinderen doorbrengen, maar nu mag het wel over zijn.”

Door Astrid Potuijt

Het was zijn langgekoesterde wens. Een eigen cateringbedrijf. Peter Nossent was al 25 jaar chef-kok en had alle aspecten in de horeca meegemaakt. Hij was ruim twaalf jaar chef-kok en mede-eigenaar van Het Sterretje in Schiedam geweest en werkte jarenlang in Vlaardingen bij golfclub Broekpolder. Het was tijd voor een volgende stap. ,,Naast mijn werk deed ik cateringwerkzaamheden en dat begon zo goed te lopen dat ik het aandurfde. Veel bedrijven in Albrandswaard maakten gebruik van mijn diensten. De gemeente Albrandswaard is bijvoorbeeld een goede klant voor lunches. Ik was bezig met een pand in Poortugaal aan te kopen. Achteraf een geluk bij een ongeluk dat ik dat nog niet had gedaan, want toen brak de crises uit en werd bijna alles geannuleerd. Ik heb sporadisch werk. Kleine orders van bijvoorbeeld tien broodjes voor een lunch. Maar beter iets dan niets.”

Een heel verschil met de orders van voor ‘corona’. Grote barbecues, evenementen van 500 mensen, grote schalen met hapjes en dagelijkse lunches.

Financieel
,,In principe hoop ik op 1 juli weer meer werk te krijgen, maar ik heb er een hard hoofd in of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Financieel kunnen we het bolwerken, maar we moeten even een pas op de plaats maken. De zomervakantie is afgezegd. Verder wachten we het maar af, meer kunnen we nu niet doen. Het is zuur. De zaak zat in de lift. Ik werd steeds meer gevraagd.”

Maaltijden voor ouderen
Maar Peter ging niet bij de pakken neer zitten. Door Stichting Welzijn Albrandswaard werd hem gevraagd om maaltijden voor de oudere inwoners van de gemeente te maken. Hij zei volmondig ja en maakte vier keer voor ruim vijftig mensen een maaltijd. De eerste keer was gesponsord, de andere keren betaalde de gasten er een kleine vergoeding voor. ,,Ik verdien er nauwelijks iets aan”, lacht Peter. ,,Maar het is fijn om te doen. Mijn vrouw Pamela helpt mee in de keuken en de vrijwilligers halen de maaltijden op om ze te bezorgen.” SWA is heel blij met de hulp van Peter en zijn gezin voor dit project.

Video
De Schakel nam vorige week een kijkje in de ‘keuken’ van Peter waar hij de maaltijden voor de ouderen maakte. Bekijk de video hier:

Meer berichten