Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Buiten sporten, het nieuwe normaal?

POORTUGAAL - Toen Carla van Gameren hoorde dat sportscholen pas 1 september open mogen in plaats van 1 juni, kon ze wel janken. ,,Dat was zo'n tegenvaller", vertelt ze. ,,We hadden alles al omgetoverd naar een veilige sportruimte en 8000 euro geïnvesteerd in allerlei hygiëne maatregelen. We zijn meteen aan de slag gegaan met een nieuwe buitenplan te maken. Afgelopen donderdag is ons plan goedgekeurd door de gemeente, het voldoet aan alle richtlijnen van het RIVM dus maandag konden we starten.”

Door Astrid Potuijt

Carla en haar collega’s waren ontroerd bij het zien van de eerste sporters. ,,Het voelde zo heerlijk dat we de sporters weer konden zien en aan de slag konden”, zegt de sportschooleigenaresse. Op het veld achter de sportschool worden verschillende lessen gegeven. De Challenge Class is volop bezig met gewichten, daarachter zijn een aantal mannen bezig met freestyle krachttraining. Weer verderop is een Pilatesles bezig en naast het pand staan de fitnessapparaten opgesteld. ,,We doen er vijf kwartier over om alles buiten te zetten en ’s avonds weer naar binnen te halen”, lacht Carla. ,,Maar dat hebben we er graag voor over. En laat ik voorop stellen dat de gezondheid van leden en medewerkers bovenaan staat. Op de dag van de aankondiging van Mark Rutte dat we dicht moesten, hadden wij al besloten om dicht te gaan.”
De leden reageren vooral heel enthousiast. Iedereen is blij dat er weer gesport kan worden en dat ze elkaar weer kunnen zien. En dat alles op een veilige anderhalve meter afstand. Via een app kunnen de leden reserveren en voor de mensen voor wie dit niet zo makkelijk is, is er een hulplijn in het leven geroepen.

Jubileum
In april bestond de sportschool, met ruim 1400 leden, 25 jaar. ,,We waren van plan om dit groots te vieren met het personeel en de leden. Maar nu hebben we besloten om dit uittestellen naar april 2021. Dan vieren we 26 jaar. Ook leuk.”
Wie denkt dat Carla en haar collega’s negen weken niets hebben gedaan, heeft het goed mis. ,,Het was alsof we binnen die korte tijd twee keer een nieuw bedrijf op aan het waren zetten. Eerst het binnenplan en vervolgens het buitenplan. Tussendoor werden er natuurlijk ook online-lessen opgenomen, zodat er thuis gesport kon worden. ,,Onze klanten hoefden deze periode niet te betalen, maar zeker zestig procent heeft doorbetaald. Mede dankzij hen, hebben wij het hoofd boven water kunnen houden. Hoe fijn is dat!”

Avonturenpark Aap
Avonturenpark Aap is nog niet open. ,,Er zijn nieuwe eisen gesteld aan de waterkwaliteit. Omdat wij een ecologisch systeem hebben, weten we nog niet precies hoe we hier aan kunnen gaan voldoen. De plannen om in de zomervakantie AAP-kampdagen te gaan houden, liggen in de week. Veel mensen zullen niet op vakantie gaan, dus we hopen dat we kunnen gaan bijdragen aan leuke zomervakantiedagen voor de kinderen".

Meer berichten