Afbeelding
Foto: Tin van Steijn

Ouderen genieten van muziek

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Onder het mom van #doeietsliefs heeft RememberMe in samenwerking met top trompettist Camille Passeri een raamconcert georganiseerd. Speciaal voor de ouderen en het verplegend personeel zijn zij langs verschillende verzorgingshuizen gegaan om ze muzikaal te verrassen met een miniconcert. Dat is gelukt. Op vrijdag 17 april konden bewoners en het verplegend personeel, uiteraard op veilige corona-afstand, genieten van muziek dankzij trompettist Camille Passeri.

De tournee langs de verzorgingstehuizen begon om half tien in de ochtend bij Hoppesteyn aan de Boezemsingel. Vervolgens waren onder andere De Nieuwe Plantage aan de beurt, Meerweide in IJsselmonde en enkele instellingen in Rhoon en Poortugaal.

,,Alle verzorgingshuizen hebben een ander DNA en daarmee is rekening gehouden bij de muziekkeuze. Het was de bedoeling dat er twee nummers per verzorgingstehuis gespeeld zouden worden, maar in de praktijk werden het er vier of vijf. De mensen waren zó enthousiast, ze bleven om meer vragen", vertelt Orlanda Adams, managing partner van RememberMe. ,,Ik ben heel blij dat we dit initiatief hebben genomen, want de mensen werden er zó blij van! Ze zaten zonder uitzondering te wachten toen we kwamen."

Hoewel dit succes naar meer smaakt, weet RememberMe nog niet wanneer en op welke wijze deze muzikale traktatie herhaald gaat worden. Voor het videoverslag en foto's van deze optredens, zie www.rememberme.nl.

Advertenties uit de krant