Logo deschakelalbrandswaard.nl

Janneke Noordzij in de race voor Miss Zuid-Holland

POORTUGAAL – De Poortugaalse Janneke Noordzij (23) dingt mee naar titel Miss Beauty of Zuid-Holland. Samen met negentien andere meiden zal zij in de finale te zien zijn. De finale zou plaatsvinden op 25 april, maar deze is uitgesteld.

,,Ik was heel verbaasd toen ik werd uitgenodigd voor de castingdag", vertelt Janneke. ,,Ik had me opgegeven om mee te doen met de missverkiezing van Zuid-Holland, maar toch verraste me het dat ik mee kon doen. Tijdens de castingdag liepen we drie rondes. De voorstelronde, de bikinironde en een Engelse vragen ronde. Voor deze laatste ronde maakte ik me wel zenuwachtig, want de Engelse taal is niet mijn sterkste kant."

Toch deed Janneke het zo goed, dat ze hoorde dat ze door was naar de finale. Omdat de finaledag is uitgesteld krijgen de missen opdrachten die ze mogen uitvoeren.

,, De meeste mensen denken dat een miss alleen maar 'mooi' hoeft te zijn, maar het is zeker ook belangrijk dat je klaar staat voor de maatschappij en de mensen om je heen", zegt Janneke. ,,Ik zet me in voor de Linda.Foundation. Een op de negen kinderen in Nederland groeit namelijk in armoede op en deze gezinnen wil ik graag steunen."
Janneke studeert in Antwerpen voor kleuterjuf aan de AP Hogeschool.

Daardoor ziet ze ook dat er kinderen zijn die geen speelgoed hebben of geld voor een schoolreisje. ,,Ik vind het belangrijk dat deze gezinnen geholpen worden. Gezinnen die het financieel niet breed hebben, zitten nu ook thuis in quarantaine en misschien hebben ze geen eens speelgoed voor de kinderen in huis. Ik wil deze mensen zo graag helpen."

Door geld te doneren aan de Linda.Foundation, helpt men niet alleen de gezinnen, maar ook Janneke om Miss Zuid-Holland te worden.

www.actievoorlindafoundation.nl/actie/janneke-noordzij.

Meer berichten