Logo deschakelalbrandswaard.nl

WCR doet laatste rondje door Albrandswaard

INGEZONDEN

Maandagochtend 30 maart 2020. Vanuit mijn voor corona ingerichte thuiswerkplek kijk ik uit het raam. Het is vreemd rustig. Geen moeders die nog snel aan komen rennen om de kinderen op tijd naar school te brengen.. Geen ongeduldige ouders die zich ergeren aan auto's die niet door kunnen rijden.

Er is wel alle ruimte voor het vertrouwde gezicht van de maandagochtend. In alle rust komt het wagentje van WCR aangereden. Vol enthousiasme en vriendelijk als altijd halen drie heren het oud papier op voor hun clubje. Nu zal u zeggen dat is toch altijd zo, niets bijzonders, maar dit is voor de laatste keer. En dat is niet alleen voor de bewoners van Albrandswaard vreemd, maar vooral voor de heren die met zo veel enthousiasme altijd door het dorp reden. Voor iedereen een aardig woordje, altijd geduldig wanneer ir weer eens iemand op het laatste ogenblik naar buiten kom rennen met een doos oud papier. Einde van een tijdperk.

Toen ik twintig jaar geleden in Rhoon kwam wonen, vertelden de buren dat je op maandagochtend het papier buiten kon zetten. En vanaf dat moment zag ik de heren regelmatig in het dorp. Af en toe verontschuldigden zij zich omdat ze niet snel door konden rijden en auto's niet in konden halen . Nou en heren, we waarderen jullie activiteiten en  het fantastische werk dat jullie al die jaren hebben gedaan. 

Pearl Steger

Lees hier het verhaal dat wij vorige maand plaatsten over de laatste keer oud papier ophalen van WCR. 

Meer berichten