Logo deschakelalbrandswaard.nl

Yoga, gymen en les van opa Elleboog bij obs Portland

PORTLAND - Nu de scholen gesloten zijn, is onderwijs op afstand het gesprek van de dag. Veel scholen zijn goed op weg en bieden vooral de leerlingen van de groepen 3 tot en met 8 onderwijs. Op Obs Portland biedt de onderbouw ook de leerlingen van de groepen 1/2 lessen en opdrachten aan. ,,Ook kleuters kunnen prima bediend worden op afstand", zegt juf Jiska hierover. ,,Wij hebben een Yurls pagina aangemaakt waarop we naast tips ook filmpjes plaatsen van onze leerkrachten. We bieden dagelijks vaste items aan als: Welke  dag is het vandaag, tijd voor een verhaal, yoga met juf Christa, thuis gymmen met meester Kevin, dansen met juf Anousjka, muzieklessen van meester Sander -van muziekschool Albrandswaard- en de vraag van de dag. Daarnaast maken we verschillende filmpjes waarin we de kinderen een opdracht geven, dan kun je denken aan taal- en rekenopdrachten maar ook filosofie, denksleutels en foto opdrachten bieden we aan."

,,We gebruiken vooral spullen die iedereen thuis voor handen heeft. Op school bieden we vanuit onze visie geen werkbladen aan, dat is nu niet anders. Daarnaast mag je er ook niet vanuit gaan dat ouders thuis een printer hebben staan", vult juf Shannon aan.

Directeur Olivier Vermeulen wordt via de mail bedolven onder de complimenten aan het adres van de school. Ook de ouders van kinderen in de onderbouw zijn vol lof. Hij is dan ook ontzettend trots op zijn hele team, "geweldig hoe zij dit gezamenlijk oppakken en onze kinderen het maximaal haalbare willen bieden."  Zijn eigen dochter in kleuterleeftijd kijkt ook graag op de website van de onderbouw zegt hij, vooral de dagelijkse 'Tip van meester Rick' is een hit. ,,Dit zijn filmpjes die ik samen met meester Rick opneem", legt juf Jiska uit, "deze filmpjes gaan over zelfredzaamheid en zelfstandigheid. Tijdens het videobellen met de kinderen, horen we steeds terug dat ze vooral die filmpjes zo geweldig grappig vinden."

Niet alleen de kinderen vinden de website geweldig, ook de opa van een leerling is een trouwe fan. Na de vele tips die deze opa -voormalig leerkracht en tegenwoordig boswachter voor de jeugd op natuurmonumenten/speelnatuur- deelde met het team via de mail, heeft hij nu zelfs een eigen rubriek gekregen op de site onder de noemer 'Opa Elleboog'.

Hoe leuk het maken van de website en het opnemen van alle filmpjes ook is, toch ziet het team de kinderen het liefst snel terug op school. ,,Dan kom ik ook weer een beetje bij", lacht juf Jiska, ,,Ik zit zeker vijf keer per week alles tot een uur of elf 's avonds te monteren. Maar mij hoor je niet klagen hoor want voor de kinderen doen we alles!"

Meer berichten