Logo deschakelalbrandswaard.nl

Tassen vol veiligheidsbrillen voor Ikazia

REGIO – In de huiskamer van Mirjam Don staan maandag een het begin van de middag tassen vol veiligheidsbrillen. "Dit is allemaal van vanochtend", zegt ze. In de tuin staat een doosje waar inmiddels al een aantal brillen in ligt.
Vlak voor het weekend hoorde Mirjam Don dat het Ikazia Ziekenhuis behoefte heeft aan veiligheidsbrillen. Ze worden gebruikt voor het beveiligen van de ogen bij het behandelen van mensen die met het coronavirus zijn besmet. "Ik ben gek op verzamelen", vertelt Mirjam. Dus zette ze een doosje voor de deur aan de Klipper 116 in Barendrecht en plaatste ze een bericht op Facebook. Daarna kwam er een stroom brillen op gang. "Het is echt bizar. Ik had echt tassen vol." De opbrengst van het weekend heeft ze al ingeleverd. 
De Hema in Rhoon bracht behalve een grote tas vol veiligheidsbrillen ook een tasje met chocolade eitjes beschikbaar. Om het verplegend personeel een hart onder de riem te steken. Er werd ook een babyfoon ingeleverd. Die zou gebruikt kunnen worden om contact te houden met mensen in quarantaine.
Mirjam Don heeft contact met het Ikazia Ziekenhuis, zodat der brillen daar goed terechtkomen. Er komen er zo veel binnen, dat ze wellicht ook contact gaat leggen met andere ziekenhuizen.

Ook bij Plus Hofland in Poortugaal kan men veiligheidsbrillen inleveren voor het Ikazia.

Meer berichten