Logo deschakelalbrandswaard.nl

Column Katinka: Seizoen 2, aflevering 6

In mijn vorige column was ik, net al vele anderen, er van overtuigd dat het corona-virus gewoon een simpel griepje was. In Nederland was er nog geen enkele besmetting. Op de dag dat mijn vorige column in de krant te lezen was, kregen we 's avonds het bericht dat corona ook Nederland had bereikt. De eerste besmetting in Nederland was dus een feit. En ja, dan nog denk je eentje maar….

Inmiddels zijn we bijna vier weken verder en weten we allemaal beter. Een groot deel van de bevolking werkt inmiddels thuis, we hebben geklapt voor de zorg, we hebben met z'n alle 'you never walk alone' gezongen en het lijkt erop dat thuis les krijgen prima werkt. Dit geldt voor de leerlingen en de leraren. Sterker nog ik doe meer voor school dan ooit!

Ik ben wel blij, dat ik leef in een super digitaal tijdperk. We hebben allemaal internet en afstand is dus geen ding meer. We kunnen gewoon via internet overleggen en zelfs samen aan opdrachten werken. Ik vind het thuis les krijgen echt super geregeld! Mijn moeder vroeg gisteren hoe het met mijn huiswerk ging. Ik zei goed, seizoen 2 aflevering 6. ,,Je zit toch niet op Netflix?" vroeg mijn moeder toen. Maar nee, ik moest een serie kijken voor een opdracht voor mijn les Engels. Dat bedoel ik met thuis les krijgen is geweldig, ik hoef zelfs mijn Airpods niet meer te verbergen.

Buiten het thuiswerken worden er ook andere goede maatregelen bedacht. Zo helpt de overheid bedrijven. Ze vergoeden negentig procent van het loon voor werknemers die thuis zitten en geen werk te doen hebben (top geregeld). Zeg minister Slob, kunnen wij dit ook niet invoeren voor onze toetsen? Ik lever niets in en krijg negentig procent van mijn gemiddelde.

Alles wat nu gebeurt lijkt wel een slecht serie waarin niemand een rol wilt spelen. Ondertussen wordt ook duidelijk dat niemand weet hoe en wanneer alles weer normaal wordt. Hoe gaat het nu bijvoorbeeld met de (school)examens, gaan we allemaal over dit jaar en blijven we dit met z'n alle nog heel lang leuk vinden? Want na bijna twee weken thuisles mis ik mijn vrienden, bezoekjes van familie, maar gelukkig hebben we WhatsApp en kunnen we gezellig videobellen.


Meer berichten