Afbeelding

RET schaalt dienstregeling verder af per maandag 23 maart

Algemeen

REGIO - Op maandag 23 maart schaalt de RET zijn dienstregeling verder af, naar 50 tot 60 procent van de gebruikelijke capaciteit. Bussen, trams en metro's rijden dan minder vaak. De maatregel volgt op de scherp afgenomen vraag en oplopend verzuim onder medewerkers. Metrovoertuigen blijven op volle lengte, zodat reizigers afstand kunnen houden. De maatregelen gelden in elk geval tot en met zondag 5 april.

Maurice Unck, algemeen directeur van de RET:  ,,Dit zijn uitzonderlijke tijden die vragen om uitzonderlijke maatregelen. Met deze dienstregeling stemmen we ons aanbod af op de sterk afgenomen vraag en kunnen mensen die aangewezen zijn op het OV, daar nog gebruik van maken. Daarnaast vangen we de uitval onder ons personeel op. Ik heb grote bewondering voor hoe zij hun werk in deze lastige omstandigheden blijven doen."

Aanpassingen per vervoermiddel per 23 maart

Bus
Alle lijnen rijden doordeweeks en op zaterdag van 6.00 uur tot 0.30 uur elke 20 of 30 minuten. 

Metro 
De lijnen B, C, D en E rijden doordeweeks en op zaterdag van 6.00 uur tot 24.00 uur elk kwartier, aangevuld met een pendel op de A-lijn tussen Graskruid en Binnenhof. Die rijdt ook elke 15 minuten en sluit aan. Op het deel waar de lijnen samenlopen (Rotterdam Centraal-Slinge en Schiedam Centrum-Capelsebrug) zorgt dit voor een frequentie van elke 7,5 minuten. 

Tram
Alle lijnen rijden alle dagen van de week van 6.00 uur tot 24.00 uur elke 20 minuten. Op de trajecten Laan op Zuid-Rotterdam Centraal en Bachplein-De Esch ontstaat hierdoor een frequentie van elke 10 minuten. Lijn 20 rijdt niet.

Fast Ferry

Voor de Fast Ferry zou normaal gesproken per 28 maart de zomerdienstregeling ingaan. Dat gebeurt niet: de Ferry blijft varen volgens de winterdienst. De Ferry vaart dus niet in de weekenden.

Advertenties uit de krant