<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
SV Poortugaal
SV Poortugaal (Foto: )

Niet naar de sportclub; zo blijven sporters fit

REGIO - Het coronavirus treft ook sporters uit de regio. Hoe zorgen zij en hun ploeggenoten dat ze fit blijven zodat ze het seizoen weer op volle kracht kunnen hervatten? Zes sporters aan het woord.

Door Jeffery van der Maten

Dennis van der Pol (aanvoerder KV Vitesse)
,,Voorlopig is het plan om te gaan hardlopen en me uit te leven op de racefiets. Op die manier kan ik best fit blijven. Nu kunnen we nog naar buiten, maar wie weet mogen we over een tijd de deur niet meer uit. De maatregelen volgen zich snel op. Het is voor ons vrij onzeker hoe de rest van de competitie eruit komt te zien. We weten niet of de zaalperiode überhaupt nog wordt afgemaakt. Desondanks hoop ik dat mijn medespelers hun conditie ook op peil houden."

Cyntha Schouten (aanvoerster ZPB)
,,Het wordt zeker lastig om fit te blijven, zeker nu het zwembad én de sportschool op slot zijn. Ik probeer in ieder geval fit te blijven door zo weinig mogelijk met de auto te doen. Boodschappen doen de fiets, dat soort dingen. Daarnaast heeft mijn vriend een boerderij, daar kan ik wat extra bijklussen. Daarnaast houd ik met oefeningen mijn basisconditie op peil. Je moet wel heel weinig doen om al je conditie te verliezen, haha."

Berry de Groot (aanvoerder VV Rijsoord)
,,De coach heeft aan ons allemaal gevraagd of we een persoonlijk plan willen schrijven hoe we fit willen blijven. Ik ben het afgelopen weekend goed ziek geweest, dus heb ik nog weinig kunnen doen. Er is al in de groep geopperd om een Kralingse Bosloop te doen. Voor ons staat er nog wel het een en ander op het spel: we willen ons graag handhaven in de hoofdklasse."

Maarten Stravers (aanvoerder Poseidon '56)
,,Met zwemsporten is het nóg lastiger om fit te blijven. Ik heb een hond, dus daar ga ik de komende dagen maar grotere rondes mee lopen. Daar zal hij ook gelukkig van worden, Verder heb ik thuis zo'n Nintendo Switch staan. Met het spel Ring Fit Adventure onderhoud je je conditie echt heel goed. Het is een intensief spel, waarbij je allerlei oefeningen moet doen om het level te halen."

Martijn Hoogenboom (tennisser TV Poortugaal)
,,Gelukkig heb ik afgelopen jaar een roeiapparaat aangeschaft om mezelf fit te houden. Die komt nu heel goed van pas. Ik denk dat ik daar nu wel vrijwel dagelijks even op ga zitten, dan blijf je je armen en benen trainen. Ook probeer ik juist in deze periode extra op mijn voeding te letten. Dat is belangrijk nu, want je komt heel snel aan in deze periode."

Marcel Varela (aanvoerder SV Poortugaal)
,,Ik heb met mijn vriendengroep afgesproken dat we de komende weken in het Zuiderpark aan calisthenics gaan doen. Dat is een trainingsvorm waarbij je je eigen lichaamsgewicht gebruikt. Optrekken, jump squads, opdrukken… Voorlopig mogen we niet meer trainen en naar de sportschool, dus moet je andere manieren vinden.
Ik blijf ook zeker lekker oefeningen doen met de bal aan de voet, want anders raak je je ritme en gevoel kwijt."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>