De kinderen die meehielpen de grienden op te ruimen ontvingen een opruimdiploma.
De kinderen die meehielpen de grienden op te ruimen ontvingen een opruimdiploma.

Wat doet Tafelronde 154 Rhoon?

Algemeen

RHOON - Tafelronde 154 Rhoon zet zich op bijzondere wijze in voor de lokale samenleving. Vaak staat deze inzet in het teken van goede doelen, maar ook jaarlijks een feest en een haringborrel. De opbrengsten van deze initiatieven gaan naar goede doelen, zoals Stichting Ambulancewens, Stichting Goede mensen en Support Casper. Helaas is het jaarlijkse feest, met dit keer als thema Blend, uitgesteld, maar ze zullen uiteraard zodra de situatie het toelaat alsnog een mooi feest organiseren met de opbrengst voor Villa STOER.

Daarnaast doneert de Tafel ook door het jaar heen aan kleinere lokale doelen, zoals een speeltoestel aan het kleine badje in Rhoon, een bankje aan de Rhoonse Grienden en konden verschillende kinderen in arme gezinnen toch een verjaardagsfeestje geven dankzij de steun aan Stichting Altijd Feest.

Het gaat bij de Tafelronde niet alleen over feesten en donaties. De tafelaars steken ook graag zelf de handen uit de mouwen. Afgelopen kerstperiode is een mooie kerstviering bezorgd aan eenzame ouderen in de Maassilo, samen met stichting Iedereen telt. Verschillende Tafelaars waren aanwezig als tafelheer en waren daar bijvoorbeeld een luisterend oor voor iemand die om een praatje verlegen zit.

Schoonmaakactie
Maar de tafel zet zich ook in voor de lokale natuur. Zaterdag 7 maart waren de Grienden weer aan de beurt. Deze jaarlijkse actie wordt georganiseerd door Vereniging De Carnisse Grienden, Lionsclub Rhoon Oude Maas en Tafelronde 154 Rhoon. De Tafel nam het voortouw bij de Rhoonse grienden.

Om 10 uur verzamelden de Tafelaars en hun kinderen met andere vrijwilligers bij de Rhoonse jachthaven. Na de voorbespreking met koffie en wat lekkers werden de vuilniszakken en prikkers uitgedeeld en ging de hele groep vol goede moed op pad. Na een aantal uren struinen en tientallen vuilniszakken verder, werd de opruimactie afgesloten met een kop soep en broodjes en voor de kinderen een heus opruimdiploma. Zoals ieder jaar een geslaagd avontuur, zodat iedereen dit seizoen weer kan genieten van de mooie natuur die Albrandswaard te bieden heeft.


Advertenties uit de krant