Afbeelding

Veilig op Weg-les op zeven basisscholen in Albrandswaard

Algemeen

ALBRANDSWAARD - In de periode van 9 tot en met 20 maart houdt Veilig Verkeer Nederland in samenwerking met de Stichting Welzijn Albrandswaard Veilig op Weg-lessen voor maar liefst dertien klassen van zeven verschillende bassischolen. Deze lessen worden verzorgd samen met verschillende transportbedrijven om de kinderen te leren wat zij moeten doen als zij grote voertuigen tegenkomen in het verkeer. De les wordt gratis aangeboden aan scholen vanuit de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. De deelnemende scholen zijn: het Lichtpunt, de Grote Reis, de Julianaschool, Valckesteyn, Don Bosco, de Parel en de Overkant.

Dode hoek groot gevaar
In Nederland vallen jaarlijks gemiddeld negen doden en 40 tot 50 zwaargewonden als gevolg van dode hoek ongevallen. Daarom is voorlichting letterlijk van levensbelang, met name aan de meest kwetsbare verkeersdeelnemers: kinderen. Door kinderen te leren zich veilig op te stellen rondom grote voertuigen, kunnen veel ongevallen voorkomen worden. Veilig Verkeer Nederland zet zich actief in op scholen om kinderen uitleg te geven over de dode hoek.

Zelf in de cabine
De Veilig op Weg-les begint in de klas met een film en een quiz, waarin de kinderen leren wat de dode hoek is en hoe ze veilig kunnen omgaan met grote voertuigen in het verkeer. Met behulp van werkbladen gaan de leerlingen vervolgens zelf aan de slag met opdrachten. Maar het spannendste gedeelte van de les is natuurlijk wanneer de kinderen plaats mogen nemen in de cabine van een echte vrachtauto.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen werkt Veilig Verkeer Nederland samen met transportbedrijven voor de Veilig op Weg-lessen. Bij de lessen in de gemeente Albrandswaard werken onder andere Den Otter Verhuizingen, De Rijke Transport, de Technische Unie en Schenk Tanktransport mee.

Advertenties uit de krant