Wethouder Marco Goedknegt: ,,Een belangrijk speerpunt van het college is het verbeteren van de dienstverlening voor onze inwoners.
Wethouder Marco Goedknegt: ,,Een belangrijk speerpunt van het college is het verbeteren van de dienstverlening voor onze inwoners."

Inwoners geven gemeente een ruime voldoende

Algemeen

ALBRANDSWAARD - In het najaar van 2019 heeft de gemeente Albrandswaard een burgerpeiling laten uitvoeren. Daarbij is gekeken naar vier thema's: dienstverlening, woon- en leefklimaat, de relatie inwoners-gemeente en zorg en welzijn. Net als bij het vergelijkbare onderzoek uit 2017 waarderen inwoners de gemeente in het algemeen met een ruime voldoende van 6,7.

Het onderzoek is dit jaar voor de tweede keer uitgevoerd via 'Waar staat je gemeente'. Hierdoor is het onder meer mogelijk om de uitkomsten te vergelijken met andere gemeenten van dezelfde grootte (ca. 25.000 inwoners) én met de uitkomsten van het eerdere onderzoek uit 2017. Verdeeld over de drie kernen Rhoon, Poortugaal en Portland vulden bijna 1000 inwoners de vragenlijst in.

Wethouder dienstverlening Marco Goedknegt: ,,Een belangrijk speerpunt van het college is het verbeteren van de dienstverlening voor onze inwoners. Wij waarderen het enorm dat veel van onze inwoners hebben deelgenomen aan de burgerpeiling. Onze hartelijke dank daarvoor. Aan de hand van de resultaten van dit onderzoek gaan we bekijken waar het goed gaat en waar het beter kan. Daarnaast gebruiken we de resultaten als input om het komende jaar met u in gesprek te gaan over de Agenda van de Samenleving."

Resultaten
De resultaten van de burgerpeiling laten een vrij stabiel beeld zien. Ten opzichte van het onderzoek uit 2017 zijn de waardeverschillen per thema klein. Marco Goedknegt: "Als we de belangrijkste cijfers vergelijken zien we dat we in totaal één tiende hoger scoren dan twee jaar geleden."
Hieronder het overzicht van de algemene waardering van de peiling met de cijfers van 2017 en 2019. Het eerste cijfer is van 2017, het tweede cijfer van 2019.
Woon-leefklimaat: 7,0 / 6,8
Relatie inwoner-gemeente 6,0 / 6,1
Gemeentelijke dienstverlening 6,8 / 6,9
Zorg en welzijn 6,6 / 6,7
Alle inspanningen gemeente 6,7 / 6,7

Vanaf begin maart zijn de uitkomsten voor iedereen te bekijken op wwww.waarstaatjegemeente.nl. Het is dan ook mogelijk om te vergelijken hoe de gemeente het doet ten opzichte van andere gemeenten met ca. 25.000 inwoners.

Advertenties uit de krant