Afbeelding

Kamermuziek

Algemeen

RHOON – Het duo Inui & Eilander speelt op zondag  8 maart vanaf 12 uur in de Empirezaal van Het Kasteel van Rhoon, een concert georganiseerd door de commissie Kamermuziek van de Stichting. Topviolist Noé Inui en cellist Joachim Eijlander (oude bekende uit het Rubenskwartet) zijn als solist of in trio - of duo-verband regelmatig te horen op de Nederlandse podia.


De combinatie viool-cello is er een, die niet zo vaak te beluisteren is. Geheel ten onrechte, want door de eeuwen heen zijn er prachtige stukken voor deze twee instrumenten geschreven. Het programma 'Van Bach tot Ravel' dat zij in het kasteel zullen uitvoeren, loopt van barok tot de 20e eeuw. Een van de minder bekende componisten in het kasteel is de Italiaanse componist Michele Mascitti, die in de muziekwereld echter dezelfde status geniet als zijn tijdgenoten Albinoni of Corelli.

Online kaarten te koop via www.stichting-kasteelvanrhoon.nl/agenda à 15 euro of bij Wijnhuis Rhoon - Strawinskiplein 6 of het ThéCafé Rhoon - Julianastraat 57. Indien het concert niet is uitverkocht worden er ook kaarten aan de deur verkocht.
Kamermuziekconcerten zijn voor kinderen tot en met veertien jaar gratis te bezoeken.

Advertenties uit de krant