Jaap Kooimans
Jaap Kooimans Foto: HANNAH ANTHONYSZ

Verhalenhuis terug- en vooruitblik AFGELAST

Algemeen

POORTUGAAL -  De gasten van het Verhalenhuis in Restaurant De Wagenmaker genoten donderdag 20 februari van een heerlijke maaltijd, bestaande uit parelhoen met zuurkool, een dessert met een likeurtje en koffie en thee. Daarna stak Bert Euser van wal met zijn verhaal over het bedrijf Widenhorn.

Door Yvonne Schults

De ontdekking van het 'familiearchief' met honderden brieven en historisch onderzoek in zeven landen gaf een interessante kijk op de geschiedenis van dit bedrijf, dat in 2019 100 jaar bestond. Bert heeft hierover een boek geschreven, dat een openhartige inkijk geeft in o.a. organisatie, familiale verhoudingen en de vier generaties van Widenhorn.
Komende maand is het de beurt aan Jaap Kooimans. Op donderdag 19 maart vertelt hij over Nederlandse officieren die tijdens de Tweede Wereldoorlog krijgsgevangenen waren in een middeleeuwse burcht bij Colditz, nabij Leipzig. Jarenlang correspondeerde Jaap Kooimans met enkele officieren die destijds als gevangene in Colditz verbleven en ontsnappingspogingen hebben ondernomen. In de jaren zeventig werd hierover de in Nederland zeer populaire BBC-televisieserie Colditz uitgezonden. Het wordt een boeiende lezing van ruim een uur met vele unieke foto's en filmpjes.

Restaurant De Wagenmaker, Achterweg 21 Poortugaal. 19 maart. Inloop vanaf 18.30 uur, de maaltijd start om 19 uur. Men geniet van een hoofdgerecht, nagerecht en koffie/thee, drankjes zijn voor eigen rekening. Na de maaltijd is het podium voor de spreker. Kaarten 20 euro zijn te koop via https://verhalenhuisalbrandswaard.nl/winkel/. De komende Verhalenhuizen zijn 23 april, 14 mei en 18 juni.

Advertenties uit de krant