Logo deschakelalbrandswaard.nl
Wijkagent Jan Waasdorp.
Wijkagent Jan Waasdorp.

Van de wijkagenten: Hondenpoep en parkeren

Hondenpoep is een probleem waar wij regelmatig meldingen over krijgen. Het gaat dan vooral over de drollen die mensen voor hun deur vinden. Het is uiteraard nooit de hond van de mensen die door ons of de handhavers van de gemeente worden aangesproken. Het ligt er echter wel. Je hebt er pas echt last van als het onder je schoen zit of op je tapijt. Het is een probleem waar de politie niet echt iets aan kan doen, het is meer een mentaliteitskwestie.

En dan het fout parkeren. Wij krijgen veel klachten over fout parkeren, en dan voornamelijk bij de basisscholen in Albrandswaard. Ook dit is een mentaliteitskwestie. De ouders die klagen over het parkeren rond de scholen, hebben het vooral over de onveiligheid die daardoor ontstaat. De ouders die hun kinderen te laat naar school brengen en dan even snel met de auto heen en weer rijden. Of als het weer eens koud is of regent - iets wat in ons land nogal eens gebeurt - de auto zo dicht mogelijk bij de ingang van de school zetten, het liefst op de speelplaats.
In de loop van de jaren hebben wij ervaren dat waarschuwen niet helpt. Uiteraard haalt de persoon die op dat moment wordt gewaarschuwd zijn auto wel weg, maar wat gebeurt er de volgende dag als wij er niet kunnen zijn? Of als we zelfs vijf minuten later zijn? Wat wij graag zouden willen is dat iemand die gewaarschuwd is niet meer fout parkeert, dan houdt de overlast vanzelf op. Onze ervaring is echter anders. Het enige wat helpt is verbaliserend optreden. De boete voor fout parkeren is 95 euro, daar komen dan de administratiekosten nog bij. Dat is veel geld. Maar een oud spreekwoord luidt: 'Wie niet horen wil, moet voelen.'

Er zijn natuurlijk veel mensen die het niet met ons eens zijn, dat kunt u ons uiteraard laten weten. Wij staan u graag te woord.

Uw wijkagenten
Jan, Frank en Emy

www.facebook.com/politieAlbrandswaard


Meer berichten