Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Thomas Maris speelt op Prinses Christina Concours

RHOON – Thomas Maris (16) van Harmonievereniging Barendrecht neemt zaterdag op euphonium deel aan het Prinses Christina Concours. Dit is een jaarlijks concours voor klassieke muziekjazz en compositie onder jongeren van 12 tot en met 19 jaar. Het is voor het eerst dat een lid van de vereniging tot deze wedstrijd is toegelaten.

Thomas woont in Rhoon en speelt al vanaf zijn vijfde jaar. Hij is begonnen in 2009 als jongste lid van The Music And Show Kids van Drumfanfare Excelsior Rotterdam met de bariton als instrument.

Sinds 2016 speelt Thomas op euphonium bij Harmonieverenging Barendrecht in zowel het JeugdOrkest als het HarmonieOrkest. Tevens speelt hij als hulp bij het AspirantenOrkest en BeginnersOrkest- Volwassenen(BOV) en heeft hij aantal jaar bij het jongerenorkest B'tween gespeeld. Ook speelt hij bij DrumsAhead een formatie van jeugdige blazers en slagwerkers die geheel op eigen initiatief en -wijze vorm geven aan muziek.

Verder was Thomas de laatste jaren vaste invaller bij Excelsior en is hij recentelijk ook daar weer lid geworden. Vanaf zomer 2018 speelt hij naast euphonium ook trombone. Inmiddels heeft hij HaFaBra diploma A, B, en C.

Op zaterdag 8 februari heeft Thomas Maris meegedaan aan het Tobe talentenconcours in Dordrecht. Thomas speelde niet onverdienstelijk sonate op.18 in F van T. Hansen in 3 delen.

Thomas wordt opgeleid door de zeer deskundige koperdocent Johan Noothout uit Den Haag, die dit jaar 5 jaar verbonden is aan Harmonievereniging Barendrecht en inmiddels een zeer florerende koperafdeling heeft gevormd.
Op advies van docent Johan Noothout zal Thomas op zaterdag 15 februari deelnemen aan het Prinses Christina Concours bij het Rotterdams Conservatorium Codarts.

Meer berichten