Logo deschakelalbrandswaard.nl

Verhalenhuis februari: Bert Euser

Geschiedenis over de ziel van de zaak

Door Yvonne Schults

POORTUGAAL - Na de succesvolle aftrap dit jaar met Joop van der Hor en Jopie Royé die op 23 januari Restaurant De Wagenmaker uitverkochten, is het op 20 februari de beurt aan Bert Euser. Hij komt vertellen over zijn familiekroniek 'Op zoek naar de ziel van de zaak'.

Het boek is een ander boek geworden dan het jubileumboek over 100 jaar Widenhorn dat Bert Euser zeven jaar geleden begon te schrijven. De ontdekking van het 'familiearchief' met honderden brieven en historisch onderzoek in zeven landen, geven een nieuwe kijk op de geschiedenis van de zaak Widenhorn. Het is een verslag van de zoektocht naar de ziel van de zaak. De ziel die het voortbestaan van Widenhorn heeft bepaald door het overwinnen van ontwrichtingen in de loop van die honderd jaar. De zoektocht is voltooid, het karakter van de zaak is blootgelegd en de ontwrichtingen zijn stuk voor stuk overwonnen, zodat het 100-jarig bestaan in 2019 kon worden gevierd. Het boek geeft een openhartige inkijk in o.a. organisatie, financiën, familiale verhoudingen, emoties rond overdrachten en de vier generaties van Widenhorn.
Inloop Restaurant De Wagenmaker, Achterweg 21 Poortugaal vanaf 18.30 uur, de maaltijd start om 19 uur. Men krijgt een hoofdgerecht, nagerecht en koffie/thee, drankjes zijn voor eigen rekening. Na de maaltijd is het podium voor de spreker. Kaarten á 20 euro te koop via https://verhalenhuisalbrandswaard.nl/winkel/. De komende Verhalenhuizen zijn 19 maart, 23 april, 14 mei en 18 juni.

Meer berichten