Afbeelding

Overwinning op Nootdorp

Algemeen

POORTUGAAL - Het laaggeplaatste Nootdorp kwam naar Poortugaal voor een punt. Met veel man achter de bal hoopte Nootdorp de nul te houden. Deze behoudende tactiek leek al in de tweede minuut te slagen. Ineens stond de spits van Nootdorp oog in oog met doelman Bijl. Met de voet kon de doelman van Poortugaal in eerste instantie redding brengen. Echter viel de bal precies voor de voeten van de linksbuiten van Nootdorp. Een verlaten doel, geen tegenstander in zijn directe omgeving, maar de aanvaller krulde de bal tegen de bovenkant van de deklat. Wakker geschud door deze 'niet te missen' kans ging de thuisploeg op jacht naar een voorsprong. De tegenstander kwam nauwelijks nog van de eigen helft af. Na ruim 35 minuten spelen was het raak door Sven Breukhoven. Zijn schot verdween in de korte hoek. Nog voor er 40 minuten om waren, was het al 2-0. Aanvoerder Marcel Varela kopte een hoekschop bij de tweede paal binnen.

Nootdorp probeerde in de tweede helft ook meer aan te vallen. Dit lukte behoorlijk en leverde wat kleine kansen op. Zo ook een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Met een strak schot over de grond maakte Nootdorp de aansluitingstreffer. Een kwartier lang probeerde Nootdorp de gelijkmaker te maken. Toen dit niet lukte, maakte Poortugaal in twee minuten tijd de wedstrijd. Eerst scoort Jordy Dekker 3-1. Daarna profiteerde Smally Lake van een foutieve terugspeelbal en zette hiermee de eindstand van 4-1 op de borden.

De voorsprong voor Poortugaal is twaalf punten.

Zaterdag 15 februari speelt sv Poortugaal de uitwedstrijd tegen VELO in Wateringen. Aanvang 14.30 uur.