WCR spaart ZBVH

Algemeen

RHOON - In Zuid-Beijerland mocht WCR zich proberen te revancheren. De wedstrijd van vorige week tegen Abbenbroek eindigde in een teleurstellend gelijkspel.

Op een erbarmelijk veld begon WCR sterk aan de wedstrijd. Ondanks dat combinatievoetbal nauwelijks mogelijk bleek, bewees WCR in de beginfase het tegendeel. Zowel over de flanken als door de as wist WCR continue kansen te creëren.

In de 13e minuut viel de eerste treffer. Jeremy werd met een lob achter de verdediging in stelling gebracht. Jeremy wipte de bal op zijn beurt op de lat, via de doelman verdween de bal achter de doellijn. In de 17e minuut was het wederom raak. Darragh wist met een goede individuele actie zijn tegenstander(s) te passeren en beheerst de 0-2 binnen te schieten.

ZBVH was in de beginfase niet bij machte om WCR tegen te houden. Na de 0-2 paste ZBVH meer fysiek spel toe. Dieptepunt was een schandalige trap van achter op Jeremy. De scheidsrechter faalde helaas door geen directe rode kaart te trekken. Wonderbaarlijk genoeg leek WCR de dupe van het fysieke spel door twee makkelijk uitgedeelde gele kaarten.

ZBVH kreeg meer grip op de wedstrijd en was de laatste twintig minuten van de eerste helft de betere partij. Door tweemaal doortastend optreden van doelman Stefan, kon de ploeg uit Rhoon toch de rust ingaan met een ruime voorsprong.

In de tweede helft stelde WCR snel orde op zaken. In de 48e minuut belandde een voorzet van Jeremy bij Darragh. Darragh schoot de bal via een verdediger in het doel. ZBVH was gebroken en de poorten leken voor WCR wagenwijd open te gaan. In de 57e minuut de mooiste en tevens het laatste doelpunt van de dag. WCR combineerde prima en via meerdere schijven werd Jeremy bereikt, hij trok de bal strak voor en Mitchel wist eenvoudig de 0-4 binnen te schieten.

In het laatste half uur kreeg WCR volop de mogelijkheid om aan het doelsaldo te werken. Helaas werd WCR nonchalant en verprutste het kans na kans. Uiteindelijk een regelmatige overwinning voor WCR, die zeker in de laatste fase tot een monsterscore had moeten leiden.

Volgende week speelt WCR thuis tegen SCO'63.