Afbeelding

Afscheid Bas Boender

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Aan het eind van een lange gemeenteraadsvergadering nam Bas Boender maandagavond afscheid als wethouder. Hij werd namens de coalitie toegesproken door Sander van der Kaaij (CDA), die hem een betrokken en sociale bestuurder noemde, met een sterk Albrandswaards profiel. ,,Je had Ruimtelijke ordening en wonen in je portefeuille, zo'n beetje de zwaarste wethouderspost. Een grote uitdaging. Je hebt keihard gewerkt om je die complexe materie eigen te maken."

Partijgenoot Ton Vuik prees zijn benaderbaarheid. ,,Je bent nu nog net zo onbevangen en open als toen je begon in 2018. Je praat makkelijk met mensen. Leefbaar Albrandswaard is trots op jou en hopelijk blijf je nog lang bij ons betrokken."

,,Het was geen lichtvaardig besluit om je ontslag in te dienen", zei burgemeester Jolanda de Witte. ,,Je hebt hart voor de samenleving en oog voor de menselijke maat. Je was altijd op zoek naar verbinding en deed wat je beloofde. Binnen het college was je een joviale collega, met oog voor regionale belangen. Veel succes in de toekomst!"

Bas Boender hield zijn toespraak – gezien het late tijdstip -  kort. ,, Bedankt voor de samenwerking. Het waren twintig fantastische maanden."

Advertenties uit de krant