<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl

Jelle van der Maat (53)

Waar kennen we jou van?

Vanaf mijn zevende jaar woon ik in Rhoon. Ik ben opgegroeid in het Ghijseland. Toen nog een nieuwbouwwijk. 32 jaar geleden ben ik bij garage Palsgraaf gaan werken en enige tijd later heb ik het bedrijf overgenomen. De garage bestaat al sinds 1959 aan de Dorpsdijk. Daarvoor was het een fietsenhandel met tankstation. Ik ben zelf geen lid van een vereniging, maar ik sponsor vv Rhoon, sv Poortugaal, Hockeyvereniging Tempo '34 en LTC Rhoon

Wat heb je met auto's?

Ik heb een grote passie voor auto's en techniek. Ik vind de verkoop en het repareren net zo leuk, maar liever niet tegelijk. Als ik bezig ben met een reparatie, focus ik me daarop en vind ik het lastig om er af gehaald te worden voor de verkoop. Multitasking is zeg maar niet mijn ding.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben getrouwd met Nancy. We hebben drie kinderen. Bram is 23 en woont op kamers, Hidde is 21 jaar en Fleur is 19 jaar.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

De zomervakanties met vrienden. De zus van één van mijn vrienden had een rijbewijs en reed ons naar het IJsselmeer waar we gingen surfen. Leuk en vooral spannend, zo zonder ouders.

Waar word je gelukkig van?

Als het goed gaat met mijn gezin ben ik gelukkig. Als iedereen gezond is. En als we met het gezin en aanhang samen zijn.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Mijn broer overleed toen hij 23 jaar was. Ik was dertien. Dat had een grote impact op mij.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Mijn droom om naar Zuid-Afrika te gaan komt dit jaar uit. Samen met vrienden gaan we de 'big five' zien. We hebben er jaren iedere maand voor gespaard. Daarnaast zou ik iets minder geleefd willen worden. Ik werk veel en hoewel ik mijn werk heel leuk vind, zou ik wel iets meer tijd over willen hebben. Maar hoe ik dat ga doen, nog geen idee.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?

Perfectionistisch, druk baasje en dat ik overal handel in zie.

Hoe sta je 's morgens op?

Om 6.45 uur en altijd met het goede been. Nog in bed, check ik de mail. Iedere ochtend drink ik minimaal een halve liter water en ik ontbijt met yoghurt met pitten. Daarnaast blader ik het AD en het Financieel Dagblad door. Rond 7.45 uur ben ik op de zaak.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Lekker eten. Wat? Alles! Ik ben dol op drop en gekruide kippenpootjes.

Wat is je guilty pleasure?

Ik ben gek op horloges en horlogebandjes.

Wat is je grootste miskoop?

Pas kocht ik een sterrenkijker. Dat wilde ik al heel lang. We gingen op vakantie en het leek me mooi om de sterren te kunnen bekijken met de kinderen. Maar ik zie helemaal niks. Er hebben al vier man naar gekeken, maar het lukt niemand om ook maar iets te zien. Zelfs de maan niet.

Wat zijn je angsten?

Dat iemand van de familie of ikzelf ziek word.
En een beetje hoogtevrees. Hoewel ik eens ging paragliden.  Omdat een goede vriend  het geregeld had vond ik dat ik moest gaan.  Het was enorm spannend en stond met knikkende knieën op de berg in Frankrijk. Maar uiteindelijk was het een topervaring.

Wat vind je stom?

Mensen die zich beter/ anders voordoen dan dat ze zijn. O, en mensen die het portier van de auto tegen mijn auto aangooien. Daar kan ik heel slecht tegen.

Wat heb je geleerd van je moeder?

Hard werken en altijd bezig zijn.

Waar kijk je naar op televisie?

Ik kijk niet veel televisie. Meestal ben ik 's avonds bezig met werk, zoals auto's zoeken via internet. Maar 'Heel Holland Bakt' vind ik leuk. Net als 'Flikken Maastricht', James Bond films en soms het nieuws.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Dat ik meer interesse en aandacht aan andere mensen kan geven. Als ik merk dat iemand oprecht geïnteresseerd is en alle tijd neemt, vraag ik mezelf altijd of ik dat ook wel genoeg doe. Ik denk dat ik daarvoor te druk ben.

Wie heb je voor het laatst gebeld?

Een chauffeur die een klant ging ophalen in Gouda.

Wat is je favoriete quote?

Als je iets heel graag wil, moet je het proberen te gaan doen.

Ook iemand opgeven voor deze rubriek? Mail naar astrid@baruitgeverij.nl. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>