Eigenaren Takis Panos, Fotini en Irini.
Eigenaren Takis Panos, Fotini en Irini.

Modern, klassieke Griek bestaat tien jaar

Algemeen

BARENDRECHT – Tien jaar geleden startte Grieks restaurant Olympiada aan het Havenhoofd. Het restaurant was een uitbreiding op de vestiging in Dordrecht, welke alweer 35 jaar bestaat. Inmiddels heeft de familie nog vijf andere zaken in de regio geopend. Reden genoeg voor een feestje. Tien weken lang krijgen gasten van Olympiada tien procent korting op de totale rekening, dus inclusief de drankjes.

Takis Panos Tsatsos is mede-eigenaar van het concern. Samen met zijn broer Thomas runt hij de zaken. Zijn twee nichtjes Fotini en Irini werken sinds de start bij Olympiada in Barendrecht en zijn inmiddels ook mede-eigenaren. Zo zet de jonge generatie de traditie van hun ouders voort. Een echt familiebedrijf dus, want ook de ouders werken nog steeds mee. ,,Het leuke is dat van het overige personeel er ook vaak familieleden van elkaar bij ons werken", vertelt Takis Panos. ,,Het personeel krijgt regelmatig trainingen en er is in de afgelopen tien jaar weinig verloop geweest. Dat geeft denk ik wel aan hoe leuk het is om hier te werken", lacht hij.

Wie weleens te gast is geweest bij Olympiada weet dat het Griekse restaurant gastvrij is, er een fijne sfeer hangt en dat er op de kaart zowel heerlijke traditionele gerechten als moderne variaties staan. ,,Natuurlijk kan je bij ons terecht voor Giros, Mousaka en Stifado. Dat zijn gerechten die nooit van de kaart zullen verdwijnen. Maar we serveren ook veel vis, veel vegetarische gerechten, en meerdere gerechten met bijvoorbeeld ossenhaas", vertelt chef Irini. De wijn- en bierkaart is altijd up-to-date en wordt regelmatig aangepast. Wel serveren we altijd het Griekse bier Mythos en natuurlijk de beste Ouzo", lacht Fotini. Al met al, genoeg ingrediënten voor een gezellig avondje Grieks eten.

Straks in het voorjaar kan men weer genieten van het grote terras op het zuiden aan het Havenhoofd. Op 6 maart wordt er een Griekse avond gehouden met live-muziek. Iedere avond is er iemand van de familie aanwezig en wordt men hartelijk welkom geheten. De actie voor tien procent korting loopt tot en met 15 maart.

Advertenties uit de krant