Afbeelding

CBS Het Lichtpunt is gezond

Algemeen

PORTLAND - Christelijke basisschool Het Lichtpunt heeft op 27 januari het vignet Gezonde School behaald met bijbehorend themacertificaat 'Bewegen en Sport'. Met dit vignet laten zij zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen.

Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben ze aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vindt de school belangrijk, omdat dit alles bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

Het lichtpunt geeft de groepen drie tot en met acht twee keer per week gymles. De kleuters krijgen zelfs vier keer per week gymles, waarbij ze zowel in het speellokaal als in de gymzaal leren bewegen.

Tijdens de pauzes maken ze gebruik van de buitenspeelmethode Beweegwijs, waardoor er gestructureerd wordt buiten gespeeld. Een pleincoach op het schoolplein begeleidt het buitenspelen en krijgt hulp van leerlingen uit groep zes en acht die juniorcoach zijn. Zij begeleiden verschillende spellen op het schoolplein. Bij het werken in de groepen lassen ze elk half uur een beweegmoment in. Het regelmatig bewegen draagt bij aan het verbeteren van de schoolprestaties van de leerlingen.

De komende drie jaar mag Het Lichtpunt het vignet Gezonde school voeren. https://cbshetlichtpunt.nl.

Advertenties uit de krant