Afbeelding

WCR haalt uit tegen Excelsior Rotterdam

Algemeen

RHOON - Onder de rook van het van het Donge & de Roo stadion werd op Woudestijn eindelijk de competitie hervat. WCR mocht aantreden tegen Excelsior. Het wist op voorhand dat een overwinning noodzakelijk was om enige rol van betekenis te hebben in de huidige competitie.

WCR begon scherp aan de wedstrijd. De ban werd in de negende minuut al gebroken. Jeremy wist een vrije trap in de linkerbovenhoek te krullen, de doelman bleef kansloos achter.

Het prima veldspel resulteerde gedurende de eerste helft in veel kansen voor de ploeg uit Rhoon. Helaas bleek het vizier nog niet op scherp te staan. Thuisploeg Excelsior kwam er een enkele keer uit, maar de achterhoede van WCR stond organisatorisch goed en bleef zonder problemen overeind.

Het duurde lang tot eindelijk het tweede en derde doelpunt volgde. In de 37e minuut was wederom Jeremy trefzeker, hij werd na een snelle omschakeling in stand gebracht door Brandon. In de 41e minuut viel de 0-3. Een snel genomen vrije trap werd door Roger op doel geschoten en via-via belandde deze bal achter de doelman.

Ondanks de goede eerste helft ging WCR met een dubbel gevoel de kleedkamer in. WCR had in de eerste helft verder afstand moeten nemen van de tegenstander.

In de tweede helft was het eenrichtingverkeer. WCR bleek nu wel scherp voor het doel en wist flink uit te halen. Na rust was Jeremy nog tweemaal trefzeker, in totaal maakte hij vier doelpunten. Ook wist Darragh een zuivere hattrick te maken. Ten slotte was Mitchell trefzeker met een stiftbal.

De frustratie bij de ploeg uit Kralingen liep in tweede helft hoog op. In de eerste helft moest de prima leidende scheidsrechter al een aantal waarschuwingen uitdelen. Excelsior moest uiteindelijk het duel na twee directe rode kaarten in de tweede helft uitspelen met negen man.

De uitslag werd 1 – 9.

Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd van 2020 op het programma tegen Abbenbroek.