<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl

Dierenbescherming vangt zwerfdieren Albrandswaard op

ALBRANDSWAARD - Dierenbescherming Regio Zuidwest vangt per 1 januari zwerfdieren uit de gemeente Albrandswaard op. De gemeente en de Dierenbescherming tekenden op 7 januari een dienstverleningsovereenkomst (DVO) hiervoor. Ook is de Dierenbescherming nu verantwoordelijk voor het weghalen van dode gezelschapsdieren van de openbare weg.

De opvang van zwerfdieren is een wettelijke taak van de gemeente. Het belang en welzijn van de dieren staat daarbij centraal. Gevonden gezelschapsdieren moeten veertien dagen worden opgevangen, zodat de rechtmatige eigenaar de tijd heeft het dier op te halen. De dieren die worden gevonden in Albrandswaard, worden opgevangen in Dierenopvangcentrum Spijkenisse.

Melding maken
Wie een zwervende hond of kat opmerkt, kan contact opnemen met de Dierenambulance Zuid-Holland Zuid via 0900-112 00 00. De Dierenbescherming vangt het dier gedurende veertien dagen op. Als die twee weken zijn verstreken en niemand heeft het dier opgehaald, dan gaat de Dierenbescherming op zoek naar een nieuw baasje.

Dier in Nood
Ook bij spoedgevallen kunnen inwoners met de Dierenambulance Zuid-Holland Zuid bellen. Deze is 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar voor dieren in nood in de openbare ruimte.
Daarnaast neemt de Dierenambulance het vervoer van dode gezelschapsdieren in de openbare ruimte op zich.

Konijnen en knaagdieren
Voor gevonden konijnen en knaagdieren waarvan het baasje niet bekend is, kan men terecht bij Dierenopvangcentrum het Knaagspoor, Kastanjelaan 27A, Ridderkerk, tel. 088-3437140.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>