Afbeelding

Week van gebed 2020

Algemeen

ALBRANDSWAARD – Afgelopen zondag 26 januari werd de week van het gebed gevierd in de Maranathakerk voor de Eenheid van de Christenen. De dienst werd druk bezocht. De kinderen maakten kleurige zeilbootjes en deelden roeispanen uit aan het einde van de dienst. Symboliek uit het verhaal van Paulus die met zijn medereizigers schipbreuk leed voor Malta. Dit werd ook verbeeld in een prachtig bloemstuk gemaakt met wrakhout dat als een boot in het water lag. Daarop was in bloemen en gesponnen draden uitgebeeld hoe mensen gered werden uit het water en dat daarbij ook de redders iets van grote waarde ontvangen.
Er waren lezers en voorgangers uit de verschillende kerken. Ds. Van Alphen liet in korte tijd heel veel kanten van het mooie verhaal zien, waarin uiteindelijk geloof en vertrouwen leidt tot de verbinding van mensen. Heel stil werd het toen Hans van der Sluis, ouderling van de Pauluskerk in Rotterdam, vertelde hoe vanwege de kou afgelopen week meer dan drie keer zoveel daklozen met hun slaapzak op de grond in de kerk sliepen dan normaal. Uit zijn verhaal bleek ook dat zoveel mensen in Rotterdam onder de armoedegrens leven en dat een Pauluskerk, ondanks de 250 vrijwilligers, lang niet iedereen kan helpen. De gehouden collecte voor dit doel is broodnodig. Omdat Albrandswaard geen eigen opvang heeft, moeten daklozen vanuit hier ook naar Rotterdam (AV).
Een koor werd samengesteld uit zangers van de verschillende kerken. Onder de deskundige leiding van Joke Meijboom en organist Aad Stortenbeker was er in enkele vrijdagavonden een echte samenwerking ontstaan. Met een in wisselzang van dominee, koor en kerkgangers gezongen zegenbede werd de dienst feestelijk afgesloten. Met al het werk dat in Albrandswaard nog te verzetten valt op weg naar vereniging, was dit een geweldige opsteker.

Advertenties uit de krant