Afbeelding

Column Katinka: De fake van de week

Algemeen

Vier jaar geleden ging ik kijken op de open dag van het Dalton Lyceum Barendrecht. Het enige wat ik toen zag was een megagebouw. Ja, dat was het toen voor mij. Ik heb toen echt niet gelet op hoe schoon de ramen waren, of de verf er overal wel strak opzat, of hoeveel schilderijtjes er in de gang hingen.

Vorige week hadden we dus ook open dag op onze school. Blijkbaar echt een mega happening. Opeens moest dus alles net eventjes iets beter op onze school. De ramen moesten schoongemaakt worden door de glazenwasser, de kapotte digiborden (waar normaal niets aan gedaan wordt) werden gerepareerd of vervangen, er werd een Instagram-account aangemaakt en er werden nieuwe schilderijtjes in de gangen opgehangen.

Ik snap natuurlijk dat je als school extra goed wil overkomen, maar ik denk echt niet dat leerlingen voor een school kiezen omdat de vloer zo mooi schoon gemaakt is. Als je dat als school wilt uitstralen, moet je zorgen dat al deze dingen heel het jaar zo zijn. Zo kunnen leerlingen die op de school zitten dit uit ervaring vertellen.

Dat de scholen voor de open dag alles uit de kast halen om nieuwe leerlingen te trekken, gebeurt natuurlijk op alle scholen. Zelfs de gymleraren liepen ineens strak in het pak. Daarnaast worden er extra leuke lessen gegeven, met de meest aardige docenten. De gebouwen die nog nooit zo schoon zijn geweest, vallen natuurlijk ook wel een beetje op. Ik denk dat ik maar eens aan mijn tante moet vertellen dat ze binnenkort ook open dag heeft. Dat is bij haar thuis hard nodig. En erger nog ik hoop dat mijn ouders niet besluiten een open dag op mijn kamer te geven!

Vier jaar geleden sprak ik met leerlingen van de school, proefde ik de sfeer en vertelde leraren mij iets over de manier van lesgeven. Dat was voor mij de reden dat ik voor deze school gekozen heb. Hoewel het hele jaar door de ramen best vies zijn, op een paar weken in het schooljaar na, sta ik nog steeds achter de keuze voor deze school. Ik vind het een superleuke school! Met of zonder grote schoonmaak.

Advertenties uit de krant