<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
Zo zou het er uit komen te zien op de hoek van de Dorpsdijk en de Werkersdijk.
Zo zou het er uit komen te zien op de hoek van de Dorpsdijk en de Werkersdijk. (Foto: )

Huurappartementen aan de Dorpsdijk in Rhoon

Door Anouk Breeman

RHOON – Er ligt een plan om 76 middeldure huurappartementen te bouwen aan de Dorpsdijk in Rhoon, ter hoogte van Bosch Car service Palsgraaf. De projectontwikkelaar gaf maandagavond een presentatie in de commissie Ruimte.

,,We zijn al jaren bezig met het afbouwen van het centrum van Rhoon. Dit plan voorziet in 76 huurappartementen die de doorstroming bevorderen. Van de 76 zijn 4 appartementen sociale huurwoningen", zei wethouder Bas Boender.

De meeste appartementen zijn 80 vierkante meter. ,,Het ontwerp past in de omgeving, de meeste zijn drie woonlagen met kap, met een accent van vier woonlagen. Er komt iets meer ruimte in de bocht van de Dorpsdijk naar de Werkersdijk. In de plint is ruimte voor winkels en voor de maatschappelijke functie van Het Boerderijtje", vertelde projectontwikkelaar Dennis Voskuijl. Bij de appartementen komen 67 inpandige parkeerplaatsen.

De projectontwikkelaar heeft onderzoek laten doen naar de parkeerdruk. Daarbij is er, in een straal van 100 meter rond het centrum, geteld op een doordeweekse avond, op zaterdagmiddag, zaterdagavond en zondagmiddag. Op zaterdagmiddag is de parkeerdruk het hoogst.

,,Er is nu al leegstand. Is er wel behoefte aan meer winkels in het centrum?", merkte Fer van der Stam (SL) op. ,,Het zijn vrij ondiepe, kleinere winkel-units, omdat de parkeerplaatsen erachter liggen. Daarvoor zijn al belangstellenden", aldus de ontwikkelaar.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>