<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl

Veel vragen over bestemmingsplan Essendael

RHOON – Waarom is het bestemmingsplan voor Essendael gewijzigd? Op die vraag wilden alle fracties maandagavond in de commissie Ruimte antwoord.

,, Met dit bestemmingsplan kunnen we deze wijk afmaken. Bij de entree aan de zuidkant van de wijk komen 16 twee-onder-één-kapwoningen en aan de westkant 21 seniorenwoningen in hofjes. Daarnaast worden er 77 grondgebonden woningen gebouwd", zei wethouder Bas Boender.

,, Er zijn al zoveel ééngezinswoningen in Essendael. Veel jongeren en ouderen zoeken een appartement. Waarom is het ontwerp van vier ranke woontorentjes vervangen door een wand van woningen? Dat is geen ideale overgang van het dorp naar de polder", zei Mariëlle Vergouwe (EVA). ,,In het oude plan was de nieuwe Klepperwei daar gepland. Maar die wilde toch dichterbij het centrum zitten. Daarom komen daar nu rijtjeshuizen. Laagbouw heeft meer een dorps karakter dan torens van 18 meter hoog. Deze keuze is bewust gemaakt", antwoordde wethouder Boender.

Appartementen
,,Raar, want in 2006 is bewust gekozen voor die torens", reageerde Mario Bianchi (VVD). ,,Zo'n harde scheiding van woningen naar polder past niet bij ons", zei Henk Duurkoop (PvdA). ,,In het vorige plan waren teveel appartementen opgenomen. Het nieuwe plan is meer voor gezinnen, die zijn mobieler", aldus de wethouder. ,,Veel ouderen zijn óók mobiel", reageerden CU-SGP en NAP. ,,Zij blijven in hun eengezinswoningen zitten, omdat er geen appartementen zijn."

,,De huidige inwoners van Essendael voelen zich straks bekocht met zo'n muur van huizen voor de deur", zei Henk Duurkoop (PvdA).

Het plan wordt besproken in de gemeenteraadsvergadering van 3 februari.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>