<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl

Onderzoek nodig naar veiligheid op terrein Antes

Door Anouk Breeman

POORTUGAAL – Voor er een intentie-overeenkomst kan worden gesloten met Antes/Delta, die op dit terrein woningen wil bouwen, moet de gemeente eerst onderzoeken wat het effect hiervan is op de veiligheid. Die opdracht kreeg het college maandagavond mee in de commissie Ruimte, waar onder grote publieke belangstelling beeldvormend over dit onderwerp werd gesproken.

Dat het punt op de agenda stond, was te danken aan NAP. ,,Is het een taak van een zorgverlener om huizen te bouwen", vroeg Richard Steger (NAP). Er is inmiddels 15 hectare grond verkocht aan Antes Delta. ,, Dan praat je over 400 tot 450 (eengezins)woningen. Wil je die vlakbij psychiatrische patiënten bouwen? De kliniek heeft te weinig geld om de veiligheid te garanderen. Ik wil voorkomen dat er geen weg terug is. Dat we als raad voor een voldongen feit worden gesteld."

,,Wat heeft u Antes-Delta beloofd?", wilde Johan van Wolfswinkel (CU-SGP) weten. ,,Er zijn geen voorwaarden aan verbonden. De gemeente loopt geen risico, Antes-Delta ontwikkelt de woningen", antwoordde wethouder Boender.

Ontsluiting
Sommige partijen, zoals VVD, CDA, Stem-Lokaal en Groen Links zijn niet op voorhand tégen woningbouw op deze locatie. ,,Maar ik mis nog een heleboel informatie om een afgewogen oordeel te kunnen vellen", zei Mario Bianchi (VVD). ,,Woningbouw op die plek is niet onmogelijk, maar met mate. Je hebt een goede verdeling van typen woningen nodig en veel groen. En een goede ontsluiting. Cliënten zitten nu op een rustige plek aan de rivier, maar straks ineens midden in een woonwijk. Er is meer onderzoek naar veiligheid nodig", zei James Scharink (GL).

,,Wat was er gebeurd als NAP dit onderwerp niet op de agenda had gezet?", vroeg Mariëlle Vergouwe (EVA) zich af. ,,We willen graag in een vroeg stadium worden betrokken in de plannen. Antes profiteert straks van de opbrengst van de woningen, maar de gemeente Albrandswaard draait op voor bijkomende kosten als infrastructuur en andere voorzieningen."

,,Onbegrijpelijk dat het college de raad niet beter informeert over deze plannen", zei Henk Duurkoop (PvdA). ,,Elke locatie waar je een woonwijk wilt bouwen ligt gevoelig. Maar hier heb je nog eens te maken met extra problematiek. De kans dat het fout gaat is aanwezig. De gevolgen daarvan liggen wél bij de gemeente!"


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>