Logo deschakelalbrandswaard.nl

150 ritten AutoMaatje

ALBRANDSWAARD - De eerste rit met AutoMaatje werd geregen op 12 september gereden en op 20 januari bereikte het aantal geboekte ritten bij Stichting Welzijn Albrandswaard de grens van 150. Het aantal chauffeurs is inmiddels gegroeid tot zeventien, in het systeem staan 73 passagiers die bijna allemaal al één of meerdere ritten hebben gemaakt. De ritjes gaan vooral naar ziekenhuizen, tandartsen en dokters, maar er zijn ook ritten gemaakt naar familie ver weg of juist lokale activiteiten.

De AutoMaatjes hebben zelfs rondom de feestdagen vaak meerdere mensen tegelijk vervoerd naar evenementen. Gezellig voor de passagiers, die kennen dan tenminste al een paar mensen bij aankomst. De reacties van passagiers zijn positief, ze ervaren het als heel prettig om thuis te worden opgehaald en weer keurig thuis te worden gebracht door iemand die tijd heeft voor een praatje. De AutoMaatjes zelf vinden het ook een mooie manier om iets voor iemand te kunnen betekenen. Er wordt zelfs al naar bepaalde chauffeurs gevraagd omdat een rit zo goed bevallen is. Passagier en chauffeur stemmen samen af of wordt gewacht of dat de chauffeur naar huis gaat en later terugkomt.

AutoMaatje boeken? Bel dan minimaal twee dagen of langer voorafgaand aan de rit naar 010-5018322 tussen 9 en 12 uur. Vergeet niet te vermelden of er een rollator of rolstoel mee moet. De receptiedames proberen de rit te boeken, garanderen kunnen ze dit echter niet. Zij zijn immers afhankelijk van de beschikbaarheid van de vrijwilligers.

Meer berichten