Afbeelding

Winterreise in Rhoonse kerk op Valentijnsdag

Algemeen

Door Yvonne Schults

RHOON - De stichting Klassiek in Rhoon zal ook dit jaar weer enkele concerten organiseren in de Nederlands Hervormde Kerk in Rhoon. Het eerste concert zal gehouden worden op vrijdag 14 februari. Op het programma staat Winterreise van Schubert in een arrangement voor bariton en strijkkwartet.

Het concert begint om 20.30 uur en kaarten à 20 euro zijn verkrijgbaar via www.klassiekinrhoon.nl en bij de voorverkoopadressen Thé Café Rhoon en Wijnhuis Rhoon. Na het concert is er een borrel te koop in het Wapen van Rhoon.

Winterreise neemt een centrale plaats in het liedoeuvre van Schubert in en tevens in de harten van de liefhebbers van zijn muziek. Van het werk verschenen tot op heden honderden cd-opnames. De hang naar het onbekende en onwereldse spreekt uit de tekst van elk lied van Winterreise. Het concert zal gegeven worden door bariton Martijn Cornet en het Ragazze kwartet. Martijn Cornet studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam onder de hoede van de befaamde zangpedagoge Margreet Honig. Inmiddels heeft hij een glansrijke carrière opgebouwd. Hij zong bij diverse operagezelschappen zoals de Early Opera Company in Londen en de Opéra National de Lorraine. Diverse malen zong hij bij De Nationale Opera in Amsterdam in klassieke opera's, maar ook in wereldpremières van Peter-Jan Wagemans en Louis Andriessen. Het Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma's heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek. In innovatieve programma's gaat het de samenwerking aan met de meest oorspronkelijke stemmen in theater, dans en literatuur. Tijdens hun optredens slagen ze erin hun publiek voor zich te winnen; zowel de doorgewinterde luisteraar als de nieuwkomer enthousiasmeren ze voor het strijkkwartetrepertoire van vroeger en nu.

Advertenties uit de krant