Logo deschakelalbrandswaard.nl

Week van Gebed

ALBRANDSWAARD - Aanstaande zondag is weer een bijzondere dienst in Albrandswaard. De internationale Week van gebed brengt mensen samen in de Maranathakerk in Rhoon. De Maranathakerk is groot genoeg om iedereen te ontvangen.

Er wordt gebeden voor Eenheid van de Christenen. Helaas zijn er nog altijd veel verschillende Christelijke kerken, hoewel er al veel pogingen tot toenadering zijn. Vorig jaar is bijvoorbeeld de fusie gerealiseerd tussen de Protestantse kerken van Poortugaal.

Het thema van dit jaar is: 'Zij waren buitengewoon vriendelijk voor ons'. Dat is een tekst uit het bijbelboek Handelingen. Daarin wordt het verhaal van de schipbreuk bij Malta verteld, waar apostel Paulus met allerlei mensen, ook Romeinse gevangenbewaarders met gevangenen strandde. De mensen uit Malta waren heel vriendelijk en hielpen de mensen te overleven. Een prachtig verhaal met ideeën die in de huidige tijd niet misstaan.

Er wordt gecollecteerd voor een gezamenlijk doel: De Pauluskerk in Rotterdam, die zoveel goed werk doet. Dhr. Hans van der Sluis vertelt erover.

De internationale Raad van Kerken geeft de aanzet en de nationale Raad van Kerken en Missie Nederland hebben de voorbereidingen gedaan.

In de Dorpskerken is geen dienst. Het begint om 10 uur en er is gezamenlijke kindernevendienst.

Meer berichten