Artist impression.
Artist impression.

Meer bedden in nieuwe Klepperwei

Algemeen

Door Anouk Breeman

RHOON – In de nieuwbouw van De Klepperwei komen er acht bedden bij. Dan zijn er dus veertig plekken voor langdurige zorg, twintig plekken voor revalidatie en twaalf appartementen. Dat bleek maandagavond tijdens een presentatie in de commissie welzijn.

Omdat de nieuwbouw van De Klepperwei op de huidige locatie komt, was de tijdelijke huisvesting van de bewoners een grote uitdaging. ,,We hebben met man en macht binnen de gemeentegrenzen gezocht. Daarbij hebben we bijvoorbeeld De Hofhoek in Poortugaal bekeken, maar daar is niet genoeg sanitair", vertelde Wilfred Schouten van Argos Zorggroep. Argos bouwt ook in Hoogvliet een nieuw pand, dat twee bestaande panden vervangt. ,,De nieuwbouw in Hoogvliet is in het voorjaar van 2021 klaar, dus dan kunnen de bewoners van De Klepperwei daarna tijdelijk verhuizen naar het vrijkomende pand in Hoogvliet." Eind 2021 kan dan de sloop en nieuwbouw van De Klepperwei beginnen.

De nieuwe Klepperwei wordt een transparant en duurzaam gebouw. Gedragsconsulenten adviseren bij de inrichting. De temperatuur is per kamer te regelen en domotica geeft bewoners meer vrijheid. Als ze hun hand uitsteken naar de deur, gaat deze van het slot. Om optimaal gebruik te maken van de ruimte, krijgen de appartementen één toilet dat overdag een aparte wc is. 's Avonds kan het in de badkamer worden gedraaid, zodat bewoners niet de hele woonkamer door hoeven om naar het toilet te gaan.

Op 23 januari is er een informatie-avond voor omwonenden van de Klepperwei.

Advertenties uit de krant