Logo deschakelalbrandswaard.nl
Het Neva-ensemble.
Het Neva-ensemble. (Foto: )

Neva-ensemble in Carnisse Haven

BARENDRECHT - Zaterdag 11 januari verwelkomt commissie Cultuur Carnisse Haven het Neva-ensemble uit Sint Petersburg in Carnisse Haven, Noordersingel 30.
Het Russische klein koor bestaande uit twee zangeressen en drie zangers wordt begeleid door een pianiste. Zij zingen liederen van Slavisch-Byzantijnse kerkmuziek, kerstliederen en Russische volksmuziek dat het lief en leed van het uitgestrekte platteland vertolkt. Het ensemble besluit met aria's, duetten, romances en trio's van beroemde (Russische) componisten.
Tezamen - maar ook als solisten – staan zij bekend om hun zuivere vocale prestaties. Zij ontvangen veel waardering voor hun op geheel eigen wijze gezongen Russische liederen. Dit blijkt uit de reacties van trouwe toehoorders en recensies uit media. Zowel via radio en op televisie is meermalen aandacht aan het Neva-ensemble besteed. Een recensie uit een bekend ochtendblad noemde deze solisten eens 'De muzikale tovenaars uit Rusland'. Naast de concerten verleent het ensemble ook medewerking aan kerkvieringen en -diensten met liederen uit de Slavisch-Byzantijnse kerk.
Aanvang 20.00 uur. De toegang is vrij. Na afloop van het concert wordt een vrijwillige gift gevraagd. Zie ook
www.neva-ensemble.narod.ru.

Meer berichten