Logo deschakelalbrandswaard.nl
Cees Maaskant.
Cees Maaskant. (Foto: )

Cees Maaskant leidt BAR Afvalbeheer

ALBRANDSWAARD – Cees Maaskant staat sinds 1 januari tijdelijk aan het hoofd van NV BAR Afvalbeheer. Hij vervangt Albert van Winden. Die heeft op 1 januari 'om persoonlijke redenen zijn functie neergelegd'. Dit schreef de Barendrechtse wethouder Cees Schaap in een brief aan de gemeenteraad.

,,De persoonlijke redenen van de heer Van Winden betreffen zijn gezondheid en de reisafstand tot zijn woonplaats Enschede", legt Schaap uit.
Van Winden was sinds 1 november 2018 interimdirecteur bij NV BAR Afvalbeheer. Hij heeft de gemeenten Albrandswaard, Ridderkerk en Barendrecht geholpen bij het opstellen van de beleidsplannen Afval en Grondstoffen.
Van Winden was al sinds midden december niet meer aan het werk. Toch werd zijn vertrek door de aandeelhouders (de gemeenten) pas na de jaarwisseling bekend gemaakt. Toen viel het samen met de mislukte introductie van pasjes in Barendrecht. Daar staat het echter los van, vertellen betrokkenen. De containers in Barendrecht zouden per 1 januari met een pas te openen zijn, maar dat lukte niet. De leverancier bleek nog meer fouten gemaakt te hebben met het versturen van de pasjes. Uiteindelijk moesten de containers handmatig ontgrendeld worden.

Het systeem dat in Barendrecht voor problemen zorgt, is in Albrandswaard nog niet ingevoerd. Hier wordt nu nog een systeem van een andere leverancier gebruikt, dat moet worden vervangen. Dat zou deze zomer gebeuren. Of die planning wordt gehaald, hangt af van de ontwikkelingen in Barendrecht.

Meer berichten