<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto: Ronald Hooijmeijer
Astrid

Column Astrid: Kerstboompret

Vorig jaar vond ik een kerstboomstandaard te duur. Ze vroegen 20 euro bij Ikea. 19 euro meer dan voor de kerstboom. Ik improviseerde met een mand, aarde en bakstenen wat best goed lukte. Dit jaar was ik slim, al zeg ik het zelf. Ver voor de kerst tikte ik een standaard bij de Snuffelmarkt op de kop voor 2 euro. Op 5 december haalde ik de boom en samen met jongste dochter zette we de boom in de standaard. Ze versierde de boom totdat er geen lege plek meer te vinden was en tevreden keken we vanaf de bank naar het resultaat.

De volgende ochtend was oudste dochter al beneden toen ik de woonkamer binnen stapte. 'Verrassing' riep ze hard. Ik schrok meer van haar stem dan van de boom… die op de grond lag. Alle ballen, slingers en vreemde voorwerpen zoals lammetjes met een touwtje eraan en skiënde kerstmannetjes, lagen op de grond. Maar natuurlijk, ik was vergeten water in de standaard te doen. Dus tuigde ik de boom weer op en voorzag hem van een grote plons water. Zo die stond, niets meer aan doen. Een paar minuten later lag de plons water op de grond. Er bleek een scheur in het plastic te zitten. Met drijfnatte sokken gooide ik de boom naar buiten, het balkon op. Na het dweilen, tuigde ik voor de derde keer de boom op. Zonder water, met wat bakstenen om hem op zijn plek te houden.

Inmiddels was ik een klein beetje boom-moe. Dat werd nog iets erger toen ik op internet een artikel las waarin werd beweerd dat er 25.000 beestjes in de kerstboom leven, van teken, wantsen tot stofluizen. Mijn collega haalde zijn schouders op toen ik het voorlas. 'In je bed leven ook zoveel beesten'. Ik kreeg spontaan de kriebels van al die beesten in mijn huis.
Eenmaal thuis had ik zo ontzettend veel zin om het hele huis van onder tot boven schoon te maken. Jammer genoeg bleef het stofzuigersnoer achter de kerstboom hangen.

De skiënde kerstman hangt weer op zijn plek. De cadeautjes liggen eronder. Ik hoop op een kunstboom of mooie scheurvrije standaard. Maar aan het formaat van de cadeautjes te zien, zit dat er niet in.

Hele fijne dagen en tot in 2020!<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>